Terapii alternative

# mituri albire dinti #albire dentara #albire dinti #mituri

Tu ce crezi despre albirea dentara? Mituri demontate

Multe persoane ar dori sa isi faca o albire dentara profesionala, dar nu multe persoane sunt familiarizate cu ceea ce presupune acest procedeu si cunosc care sunt efectele/beneficiile reale. Foarte multe persoane se las contrariate de ceea ce gura targului spune si, tocmai de aceea, evita sa apeleze la aceasta interventie dermato-cosmetica, apeland de cele mai multe ori la alte tipuri de procedee, dar cu efecte adverse sau de scurta durata.

Albirea dentara pentru foarte multe persoane reprezinta un procedeu cosmetic, prin care isi corecteaza o problema de ordin estetic, dar, din frica de dentist, apeleaza la mici trucuri care le aduc numeroase alte probleme uleterioare.

Cele mai comune mituri si adevaruri legate de albirea dentara

1. Albirea dintilor cu bicarbonat de sodiu? MIT

Periajul cu bicarbonat de sodiu nu este o modalitate eficienta de albire a dintilor. Folosirea acestui procedeu poate duce la erodarea in timp a dintilor si implicit la subtierea smaltului. Acest lucru poate duce si la aparitia unei adancituri a dintelui, si chiar la ingalbenirea lor.

2. Periaj si clatire cu apa cu lamaie?  MIT

Pe atat de simpla si inofensiva, pe atat de ineficienta este aceasta metoda. Acizii din lamaie pot provoca leziuni ale dintilor si gingiilor, iar, de-a lungul timpului, pot duce la erodarea tesutului si pot provoca sensibilitate dentara. Nu este deloc recomandat.

3. Folosirea uleiului de cocos presat la rece? MIT

Efectele de albire in urma folosirii uleiului de cocos drept pasta de dinti sunt complet eronate. Foarte multe persoane cred ca daca isi clatesc gura cu o lingura de ulei de cocos, dintii vor deveni mai albi si mai stralucitori. Uleiul de cocos are numeroase beneficii la nivel nutritionist sau dermatocosmetic, dar nu este un ingredient eficient de albire a dintilor.

4. Pasta neagra din carbune? MIT

Aceasta metoda presupune amestecarea carbunelui activ cu apa, iar mixul obtinut sa il folosesti drept pasta pentru curatarea dintilor. Este din ce in ce mai popular, in comert. Cu toate acestea, nu exista dovezi solide despre faptul ca folosirea carbunelui este o modalitate eficienta de albire a dintilor. Medicii dentisti afirma faptul ca efectul abraziv asupra tesutului dintelui conduce la sensibilitate si la daune ireversibile.

5. Sisteme de albire folosite in cabinetele dentistilor? FAPT

Albirea dintilor de catre medicul dentist este cea mai sigura si eficienta metoda de albire a dintilor. In urma unei examinari dentare, pentru a se asigura ca nu exista o boala dentara, procedeul, care dureaza aproximativ 60 minute, implica aplicarea unui gel de albire pe toti dintii. O lumina focalizata activeaza apoi gelul si produce efectul de albire. Este una dintre cele mai rapide metode disponibile pe piata si cu efecte garantate. In urma procedeului, medicul va va oferi un kit de albire pe care sa il folositi, acasa, in primele 7-10 zile de la interventie.

Cu toate acestea, pentru a evita colorarea rapida a dintilor, evitati consumul de ceai sau cafea, vin rosu, fumatul, dulciuri si alte produse daunatoare. Periajul eficient cu o pasta de dinti fluoridata si vizitele regulate la medicul dentist va pot ajuta, de asemenea, sa va pastrati dintii mai albi.

Voi ce metoda de albire a dintilor folositi? Analizati cu atentie fiecare produs/procedeu pe care il folositi, inainte. Este foarte important sa constientizati riscurile la care sunteti supusi daca dati incredere tututor metodelor intalnite pe internet. Cel mai bine este sa consultati un medic dentist.

Sursa foto: Pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului