Terapii alternative

#celulita #exfoliere

Tratamente naturiste pentru celulita

Daca ai intrat in panica pentru vara este aproape, iar celulita se incapataneaza sa ramana pe corpul tau si sa iti strice toata bucuria si dispozitia, nu este cazul sa disperi. In loc sa dai toate economiile pe creme scumpe, incearca tratamentele naturiste care se dovedesc de cele mai multe ori la fel de eficiente.


Iata cum poti scapa de celulita in mod natural:


Masaj exfoliant cu zat de cafea


Stiai ca majoritatea cremelor anticelulitice au in compozitia lor extract de cafea? Substantele din cafea actioneaza benefic asupra circulatiei sangelui, ceea ce duce, incet si sigur la indepartarea celulitei. De asemenea, particulele abrazive ale cafelei maseaza pielea intr-un mod optim, eliminand cu usurinta celulele moarte, astfel pielea ramane catifelata si cu un aspect impecabil.


Totusi, masajul trebuie repetat saptamanal, pana cand celulita dispare integral. Nu uita ca acest masaj este un pas care ajuta pielea sa se regenereze, de aceea este foarte indicat ca ulterior sa iti hranesti pielea cu o crema nutritiva.


Masaj cu uleiuri esentiale


Lavanda , ienuparul si rozmarinul sunt uleiurile esentiale  pentru un corp lipsit de celulita. Acestea stimuleaza circulatia sangelui si cea limfatica. Daca vrei sa grabesti indepartarea aspectului de coaja de portocala, maseaza-te zilnic, eventual dupa exfolierea cu zat de cafea , cu ulei de masline in care ai adaugat cateva picaturi din unul dintre aceste uleiuri esentiale. Ai grija insa la cantitati pentru ca uleiurile sunt foarte concentrate si pot fi iritante pentru piele.


Infuzie de papadie


Bea zilnic o cana cu infuzie de papadie, daca vrei sa scapi de celulita. Ceaiul de papadie este un detoxifiant puternic si tine la distanta retentia de apa si celulita. Fierbe un litru de apa, iar cand da in clocot adauga doua linguri de flori de papadie. Lasa la infuzat timp de 10 minute, strecoara amestecul si bea din ceaiul rezultat pe tot parcursul zilei in loc de apa. Evita sa adaugi zahar sau indulcitor. Pentru un gust mai aromat, adauga o felie de lamaie.


Ceaiul de papadie este recomandat si in curele de slabire, asa ca daca iti doresti sa scapi si de kilogramele in plus, consuma-l fara teama.


Totusi, nu uita ca pe langa aceste tratamente trebuie sa mananci mai sanatos. Renunta la grasimi si la dulciuri, mananca multe fructe si legume proaspete si mai ales nu uita ca trebuie sa faci sport.


Daca nu ai timp sa mergi la sala, incearca totusi sa faci zilnic miscare fizica. Achizitioneaza o bicicleta, o pereche de role sau macar practica o data pe saptamana jogging-ul.

Sursa foto : prozis.pt
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului