Terapii alternative

#acnee #tratamente naturiste

Tratamente naturiste pentru acnee

Acneea este o adevarata problema in randul adolescentilor, iar tratarea acesteia se dovedeste foarte dificila, cu atat mai mult cu cat pielea este expusa zilnic la poluare, praf, dar si produse cosmetice.


Pentru ca se spune despre piele ca reflecta starea de sanatate, in mod evident, tratarea acneei ar trebui sa inceapa din interior. Astfel, cu ajutorul unei alimentatii corecte, tratarea acneei va deveni mai usoara. Din acest motiv, este recomandat sa mananci multe fructe si legume proaspete, sa bei multe lichide si sa renunti la dulciuri, dar si la mancarurile grase.


De asemenea, odihna si plimbarea in aer liber sunt arme cu ajutorul careia poti invinge mai usor acneea, motiv pentru care este indicat sa urmezi un stil de viata sanatos. Te poti plimba cu rolele, cu bicicleta sau poti face jogging.
Partea care completeaza indepartarea acneei este tratamentul care actioneaza la nivel local. Iata cateva dintre cele mai eficiente tratamente naturiste impotriva acneei:


Drojdie proaspata


Drojdia trebuie folosita atat intern cat si extern, dupa cum urmeaza:


Totodata, drojdia proaspata se poate utiliza si la nivel extern, sub forma de masca in amestec cu argila cosmetica si doua lingurite de ceai de galbenele concentrat (la o ceasca de apa se pune o lingura de flori de galbenele).


Ingredientele se amesteca pana la omogenizare, dupa care masca rezultata se intinde pe piele, se lasa maxim 20 de minute, dupa care se clateste cu apa calda.

Se mananca zilnic, inainte de fiecare masa principala, cate o lingurita de drojdie. Tratamentul se tine 6 zile consecutive, iar in ce-a de-a 7 zi se face pauza, dupa care tratamentul se reia dupa acelasi model. Cura cu drojdie proaspata se tine 4 saptamani.


Baie de abur cu plante medicinale


Pune la fiert doi litri de apa in care sa presari o lingura de flori de musetel, o lingura de flori de galbenele si cateva frunze de ceai verde. Dupa ce apa da in clocot, opreste focul si indeparteaza recipientul de pe aragaz. Apleaca-te deasupra oalei  si acopera-ti capul cu un prosop care sa evite risipirea aburului si sa il ajute pe acestea sa se orienteze doar spre pielea ta.


Incearca sa stai deasupra aburilor cel putin 5 – 7 minute, dupa care inmoaie o discheta de bumbac in infuzia rezultata si sterge-ti pielea cu atentie.


Acest tratament il poti face o data pe saptamana. Rolul aburilor este de a curata in profunzime pielea.


Atentie: Daca pielea ta este sensibila, redu durata baii cu aburi, deoarece la o temperatura foarte ridicata se pot sparge capilarele pielii.


Lotiune purificatoare


Pentru curatarea si purificarea tenului dupa procesul de demachiere , utilizeaza o lotiune 100% naturala, facuta in casa. Pune la fiert o cana de apa, iar cand aceasta da in clocot adauga o lingurita de flori de galbenele, o lingurita de flori de musetel si o lingurita de frunze de trei frati patati. Ia oala de pe foc, acoper-o cu o farfurie timp de 15 minute, iar apoi strecoara lichidul. Dupa ce se raceste adauga  10 picaturi de tinctura de galbenele.


Sterge pielea, dimineata si seara cu o discheta de bumbac inmuiata in aceasta solutie, dar numai dupa ce ai curatat temeinic tenul cu un gel de curatare .


Aceasta lotiune trebuie sa fie tinuta la frigider si se poate utiliza in maxim 5 zile de la „fabricare”.


Important!

 

  • Prosopul pentru fata se schimba zilnic si trebuie sa fie utilizat doar de tine;
  • Pielea acneica trebuie spalata zilnic, dimineata si seara, cu sapun cu sulf;
  • Evita sa pui mana pe ten, cu atat mai mult inainte de a te spala temeinic.


Sursa foto : loyalkng.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare