Terapii alternative

#reflexoterapie #tratamente #tratamente corporale

Tratamente corporale: reflexoterapia te relaxeaza si te ajuta sa slabesti!

Corpul tau are nevoie de ingrijire si atentie constanta, astfel incat tu sa te simti bine in pielea ta si sa nu iti faci probleme in legatura cu aspectul fizic. Multumita tratamentelor corporale, pielea isi pastreaza elasticitatea si aspectul sanatos, iar tu te vei simti mai tanara si mai frumoasa. Acasa.ro iti prezinta o serie de tratamente corporale care te vor ajuta sa fii radianta si sa ai o silueta de invidiat!


Reflexoterapia, relaxare si sanatate pentru corp

Reflexoterapia este o stiinta straveche practicata in medicina traditionala orientala ca o alternativa sau chiar un tratament pentru ameliorarea starii de sanatate a oamenilor. Aceasta tehnica speciala de masaj se bazeaza pe relatiile dintre anumite zone cutanate si activitatea aparatelor si sistemelor organismului uman.

Prin intermediul reflexoterapiei, sistemul nervos este echilibrat, iar componenta senzitiva si motorie este stimulata. Astfel, este incurajata transmiterea informatiilor de la periferie la centru si invers.


Reflexoterapia combate stresul

Reflexoterapia este un mijloc excelent de combatere a stresului, intrucat in timpul masajelor se induce starea de relaxare profunda. La o sedinta de reflexoterapie, specialistul stimuleaza in talpa piciorului peste 7.000 de nervi. In acest fel, se deschid toate caile neuronale din sistemul nervos.

Stresul este cunoscut ca fiind dusmanul sanatatii. Din acest motiv, pot aparea probleme la nivelul tenului precum iritatiile, dar poate fi influentata si cresterea greutatii corporale.


Reflexoterapia contribuie la scaderea in greutate

In cazul in care ai probleme cu greutatea si incepi un regim de slabire, reflexoterapia iti poate fi de mare ajutor. Reflexoterapia activeaza centrii corespondenti, contribuind astfel la reglarea functiilor hipofizei si tiroidei.

Acest tratament corporal poate fi aplicat la toate categoriile de varsta, intrucat nu are efecte adverse asupra sanatatii.

In timpul masajului de reflexoterapie pot fi resimtite anumite dureri, cauzate in mare parte de toxinele acumulate in corp si care pot bloca circulatia energetica catre organele aflate de-a lungul zonei respective. Dupa masajele de reflexoterapie, corpul se relaxeaza si isi recapata echilibrul.

Reflexoterapia nu actioneaza doar asupra corpului, ci si asupra psihicului, creand un echilibru intre cele doua. O sedinta de reflexoterapie dureaza intre 45 si 120 de minute.

Sursa foto: euforia.tv

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului