Terapii alternative

# tari sanatoase #top tari sanatoase

Topul in care Romania nu conteaza! Cele mai sanatoase tari din lume in 2019

 

Intr-o perioada in care poluarea si incalzirea globala par sa fi pus stapanire pe intreaga omenire, sunt tot mai putine locuri in care sanatatea este la ea acasa. La acest aspect, un rol extrem de important il are si alimentatia, care de multe ori nu respecta anumite reguli de baza.

dar chiar si asa mai exista si locuri "sanatoase". Cel putin asa sustin specialistii de la "Bloomberg Healthiest Country Index," care evalueaza anual 169 de economii. Acestia au oferit si topul pe 2019 al celor mai sanatoase tari din lume.

Spania este lider absolut in acest top, urmata de Italia si, deloc surprinzator, de Islanda. In schimb, Romania nu se afla deloc in primele 56 de tari de pe mapamond! Tara noastra a fost depasita, printre altele, de Macedonia (locul 56), de Serbia (55), de Turcia (51), de Albania (43) de Bosnia si Hertegovina (42), de Liban (39) si Grecia (26).

Pe ce se bazeaza topul

Clasamentul realizat de Bloomberg se bazeaza pe variabile precum speranta de viata estimata si penalizeaza factori precum consumul de tutun si obezitatea. In plus, topul Ia in considerare factori de mediu, cum ar fi accesul la apa proaspata.

Mai mult, specialistii estimeaza ca pana in 2040, cetatenii din Spania vor avea cea mai mare durata de viata, aproape 86 de ani, urmati de cei din Japonia, Singapore si Elvetia. O predictie care se apropie extrem de mult de topul actual al tarilor sanatoase.

Japonia, cea mai sanatoasa tara din Asia

Europa domina acest top al tarilor sanatoase, iar intre primele sase clasate se afla o singura tara din "afara". Este vorba despre Japonia, care se poate lauda ca este cea mai sanatoasa tara din Asia.

Mai trebuie remarcat si faptul ca Singapore a coborat de pe locul 4 pe pozitia a 8-a. Australia se afla pe locul 7, iar Israel incheie Top 10.

Cele mai "nesanatoase" tari din lume

Japonia nu se afla intamplator in fruntea Asiei. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Medicala din Navarra, dieta mediteraneana, suplimentata cu ulei extra virgin sau alune, a prezentat un nivel mai mic de evenimente cardiovasculare decat o dieta cu grasime redusa”, ceea ce ar putea oferi un indiciu cu privire la speranta de viata din aceasta regiune.

"Tara tuturor posibilitatilor", SUA, se afla abia pe locul 35, fiind devansata de Canada, locul 16, dar inaintea Mexicului (53).

Spre deosebire de Japonia, China, unde locuiesc 1.4 miliarde de oameni!, se afla pe locul 52, cu mult sub Correea de Sud, clasata destul de bine, locul 17.

La polul opus se afla Haiti, Afghanistan si Yemen, care sunt printre tarile cele mai nesanatoase de pe Glob.

Top 10 cele mai sanatoase tari din lume -2019

1.Spania

2.Italia

3.Islanda

4.Japonia

5.Elvetia

6.Suedia

7.Australia

8.Singapore

9.Norvegia

10.Israel

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului