Terapii alternative

#antibiotice naturale #tincturi #terapii naturiste #terapii alternative

Topul celor mai puternice antibiotice din natura

Gripa, guturai, raceli, amigdalita, infectii ale tractului urinar... ca sa scapi cat mai repede de aceste probleme de sanatate, apeleaza fara sa stai pe ganduri la dulapul cu antibiotice din natura. Iata care sunt cele mai importante remedii naturale care lupta cu infectiile din organism.

1. Propolisul

Fiindca are puterea de a distruge peste 30 de virusuri si bacterii, propolisul are efecte rapide in vindecarea amigdalitei acute, dar este de ajutor si celor care sufera de pneumonie. Este recomandata tinctura, care se adimistreaza de trei ori pe zi. Amesteca o lingurita de tinctura cu o lingura de miere, sau de zahar.

2. Usturoiul

Alicina, substanta care se gaseste in cantitati mari in usturoi, are calitatea de a ucide bacteriile. Asadar, nu ezita sa consumi mujdei de usturoi sau 2-3 catei de usturoi pisati, pe care ii freci cu putina sare si ulei de masline si intinzi amestecul pe o felie de paine prajita. Grabeste vindecarea racelilor, a gripei, dar si a abceselor dentare.

3. Samburi de grepfrut

Bogate in flavonoizi, samburii de grepfrut au proprietati antifungice, antivirale si antiparazitare, ceea ce le face eficiente impotriva parazitilor intestinali, dar si impotriva infectiei cu Helicobacter pylori, raspunzatoare de aparitia ulcerului.

Sunt foarte utile si femeilor care se confrunta cu infectii vaginale produse de Candida albicans. Cel mai indicat este extractul din seminte de grepfrut. Dizolva 10 picaturi inputina cu apa si consuma "magica licoare" de doua ori pe zi.

4. Lamaia

Are un continut bogat de vitamina C, de aceea este indicata in infectiile urinare. Totodata, este de ajutor si celor care se confrunta cu acnee. Scurge zeama de la o lamaie intr-un bol si amestec-o cu o lingurita de miere. Aplica solutia obtinuta pe zona afectata si las-o sa actioneze timp de 15 minute, apoi clateste cu apa calduta.

5. Merisorul

Fructele de merisor contin proantocianidine, substante care au un merit aparte in tratarea infectiilor urinare: impiedica bacteriile sa se "lipeasca" de tractul urinar. Pentru a-si face efectul trebuie sa consumi trei cani de infuzie de merisor, in fiecare zi, timp de doua saptamani. Pentru a obtine ceaiul de merisor adauga o lingura de fructe uscate intr-o cana cu apa fierbinte. Acopera cana si lasa la infuzat timp de 10 minute.

Sursa foto: brighthealimg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare