Terapii alternative

#terapia cu flori #terapia bach #tratament flori #plante medicinale

Terapia cu flori (Bach)

flori este o forma alternativa de tratament inventata in urma cu mai bine de 60 de ani. Medicul si cercetatorul britanic care s-a ocupat de dezvoltarea acestei terapii, pe numele sau Edward Bach a cautat aceasta varianta din cauza faptului ca era nemultumit de tratamentele existente pentru pacientii care aveau probleme de sanatate.

Medicul considera ca atitudinea mentala joaca un rol foarte important in mentinerea sanatatii generale, dar si in ceea ce priveste tratarea bolilor si recuperarea de dupa acestea. Mai mult decat atat, cercetatorul era de parere ca boala este, in final, un efect negativ al dezechilibrului dintre trup si suflet.
 

Cum actioneaza terapia cu flori


Terapia florala sau cu esente de flori are menirea sa echilibreze orice dezacord emotional si blocajele care apar cumva la nivel mental. Aceste esente au puterea de a creste vibratiile pozitive si de a deschide canalele energetice, provocand astfel o "inundatie" de ganduri si reactii bune, pozitive per total.
 

Florile care actioneaza asupra sanatatii


Cherry Plum ( corcodus ) - tratamentul pe baza de flori de corcodus se aplic atunci cand pacientul se intalneste sentimentul de frica fata de propriile reactii emotionale (teama de a innebuni).

Cicoare - aroma de cicoare trateaza cazurile de egoism si il ajuta pe pacient sa revina la o atitudine blanda si mai putin posesiva.

Trandafir salbatic (Helianthemum nummularium) - esenta de trandafir salbatic este benefica persoanelor care sufera de sentimente de panica, teroare sau frica paralizanta.

Verbina ( Verbena officinalis) - se foloseste in tratarea persoanelor care sufera de entuziasma exagerat sau fanatism fata de o idee sau dogma.
 

Cum se aplica tratamentul


Din momentul in care se stabileste diagnosticul si medicul recomanda tratamentul, se consuma zilnic cate o ceasca de apa plata in care s-au adaugat doua picaturi din esenta potrivita. Apa se bea inghititura cu inghititura.

Un astfel de tratament dureaza, de regula, 3 - 4 saptamani, dupa care urmeaza o reevaluare a pacientului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare