Terapii alternative

#terapie #albine #reumatism #artrita

Terapia cu albine vindeca artrita si reumatismul

Apiterapia se refera la utilizarea albinelor in scopuri medicale. Aceasta terapie este practicata inca din vremuri stravechi, de popoare diferite, datorita efectelor sale benefice pe care le are asupra sanatatii.


In zilele noastre, veninul albinelor este intens utilizat pentru prevenirea  si tratarea artritei, dar si a altor inflamatii sau boli degenerative precum Alzheimer, cancer, diabet, boli de inima, arteroscleroza, Parkinson, osteoporoza sau asteoartrita.


Beneficiile veninului de albine a fost intens studiat de cercetatorii stiintifici din Statele Unite ale Americii si chiar de armata, iar rezultatele au uimit intreaga lume.


Practic, pentru a beneficia de aceasta terapie,se aseaza o albina pe piele, cu ajutorul unei pensete, pentru ca aceasta sa intepe epiderma si sa injecteze veninul. Desigur, albinele nu sunt asezate la intamplare pe corp, ci doar in anumite puncte specifice, la fel ca in acupunctura.


De ce este veninul atat de bun pentru sanatatea noastra?


Veninul albinelor contine cel putin 18 ingrediente active, iar printre acestea se afla melitina, cea mai importanta, deoarece este eficienta impotriva inflamatiilor. Melitina este unul dintre cei mai puternici ingredienti naturali anti-inflamatori, deoarece stimuleaza secretia de catre organism a unui hormon cu rol anti-inflamator : cortizolul. De asemenea, melitina are un efect extraordinar asupra sistemului nostru imunitar.


La ce este buna apiterapia?


Artrita si reumatism


S-a dovedit stiintific faptul ca apicultorii nu se imbolnavesc de artrita sau reumatism, tocmai pentru ca sunt foarte dese cazurile in care sunt intepati de albine. Studiul s-a facut in SUA, pe un esantion de 2000 de apicultori. Mai mult decat atat, s-a demonstrat ca apicultorii sunt mult mai sanatosi din toate punctele de vedere, au mai multa energie, au o circulatie sanguina mai buna, sunt mai robusti si traiesc mai mult decat persoanele care nu au avut niciodata contact cu veninul unei albine.


Terapia cu venin de albine a tratat foarte multe cazuri de artrita, reumatism si osteoporoza si a fost recomandata si utilizata, inca de acum 2000 de ani, de catre Hipocrate, parintele medicinei.


Tratamentul poate dura pana la aproximativ 6 luni, iar in proportie de 70% din cazuri, se vindeca in totalitate. Desigur, in cazul celor care sufera deja de aceste boli, apiterapia se face in paralel cu alte terapii sau tratamente.


De asemenea, apiterapia poate trata diverse afectiuni cutanate cum ar fi eczeme, psoriazis, negi, bataturi, herpes etc.


Atentie! Apiterapia nu se recomanda persoanelor cu alergie la albine, celor care sufera de tuberculoza, hepatita, nefrita, insuficienta cardiaca , diabet zaharat , boli infectioase acute.

De asemenea, terapia cu albine nu este recomandata femeilor insarcinate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului