De asemenea, incetinesc procesul de imbatranire. Nivelurile de antioxidanti din alimente sunt masurate prin capacitatea de absorbtie radicala a oxigenului (ORAC). ORAC masoara puterea antioxidanta totala a unui aliment sau a unui supliment. Cercetarile arata ca fructele de aronia au unul dintre cele mai mari continut de antioxidanti din orice fructe.
Boabele de aronia sunt, de asemenea, cunoscute pentru a imbunatati circulatia sangelui, pentru a face vasele de sange mai puternice si pentru a reduce riscul de boli de inima. Radicalii liberi sunt adevarata cauza a diferitelor boli din organism si fructele de aronia pot preveni formarea acestor radicali prevenind astfel boli precum diabetul si alte boli cardiovasculare.
Un suc de aronia contine o cantitate mare de fenoli, care dezinfecteaza fluxul sanguin si organismul, promoveaza vindecarea ranilor, eliminand substantele toxice din organism, reduc inflamatiile, imbunatatesc elasticitatea vaselor de sange si impiedica infundarea acestora. Multe studii au fost facute pe Aronia, in special in Bulgaria si Europa de Est. Un studiu pe 2002 modelat pe animale realizat in Departamentul de harmacologie al Academiei Medicale Militare, Lodz, Polonia, a testat antocianine din fructele de aronia.
Beneficiile sucului de aronia pentru organism
Printre primele 5 beneficii pe care le aduce, Aronia ajuta foarte mult la mentinerea tensiunii arteriale la niveluri normale. Se cunoaste ca fructele de pigment inchis la culoare previn spasmele in vasele de sange, mentinand tensiunea arteriala departe de „zona de pericol”. Sucul sau ceaiul din aronia este foarte recomandat oricui are probleme cu sistemul circulator si tensiunea arteriala.
In contextul „protectiei gastro”, fructele de aronie servesc, de asemenea, ca agent anti-cancerigen. Efectul fructelor de culoare neagra asupra cancerului, deoarece se stie ca este destul de eficient, in special pentru cei care sufera de cancer de colon. Un studiu realizat in 2003 a aratat ca boabele ofereau o aparare naturala pentru a lupta impotriva cancerului de colon. Articolul, „Fructele mai intunecate ar putea lupta impotriva cancerului”, discuta rezultatele cercetatorilor de la Universitatea de Stat din Ohio, care au descoperit ca fructele si fructele mai inchise ar putea lupta impotriva cancerului. Boabele de aronia sunt mentionate in numeroase articole si studii de specialitate care alaturi de morcovi si ridichi au incetinit cresterea celulelor canceroase cu intre 50 si 80%. Dar compusii din boabele de aronia, de exemplu, au ucis pana la o cincime din celulele existente, fara a avea impact asupra celor sanatoase.
Astfel incat aceste minunatii ale naturii pot fi consumate si sub forma de suc sau milkshake.
Advertorial