Terapii alternative

#cum sa slabesti #somn #sanatate #dieta # cum sa dormi

6 beneficii surprinzatoare ale dormitului fara haine

Un studiu recent al cercetatorilor americani arata ca dormitul fara haine are efecte benefice asupra vietii noastre. Iata cateva dintre beneficiile acestei practici:

Te ajuta sa slabesti. Atunci cand dormi fara haine, nivelul cortisolului (hormon de stres) scade, fapt care iti va mentine pofta de mancare scazuta dimineata. Mai putina mancare dimineata inseamna mai putine kilograme in plus.

Iti da mai multa incredere in tine. Cu cat petrecem mai mult timp dezbracati, cu atat ne simtim mai confortabil cu corpul nostru, iar o parere buna despre corpul tau iti da mai multa incredere de sine.

Un somn mai bun. Este foarte important ca atunci cand vrei sa dormi, temperatura corpului sa nu fie prea mare. Specialistii au ajuns la concluzia ca in timpul somnului, temperatura corporala scade treptat, iar hainele impiedica acest proces. In plus, pe timpul verii pijamalele pot deveni o adevarata bataie de cap.

O piele mai frumoasa. Atunci cand nu este acoperita de haine, pielea respira mai bine si astfel pot fi evitate probleme precum acneea sau alte imperfectiuni.

O viata sexuala mai activa. Faptul ca tu si partenerul tau sunteti dezbracati va va excita mai mult decat de obicei, iar atingerile trupurilor voastre vor declansa oxitocina, unul dintre hormonii care contribuie la crearea sentimentului de atasare si fericire.

Incetineste procesul de imbatranire. Atunci cand temperatura corpului sau a camerei este prea mare, corpul nu mai elibereaza o cantitate la fel de mare de hormoni anti-imbatranire. Pentru ca organismul sa secrete cantitatea necesara de astfel de hormoni este nevoie ca procesul de racire a corpului, care se realizeaza pe timpul noptii, sa nu fie impiedicat. Atunci cand dormim fara haine, acest proces se desfasoara normal, iar hormonii anti-imbatranire sunt eliberati in cantitatea optima.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare