Terapii alternative

#sare #naturist # sare epsom

Sarurile Epsom: beneficii nebanuite pentru organism

Sarea Epsom sau sarea amara este folosita de sute de ani pentru beneficiile sale medicinale asupra organismului uman. Sarea Epsom reduce stresul, durerile si crampele musculare, previne formarea de cheaguri de sange, trateaza diabetul si relaxeaza corpul si mintea. Nu in ultimul rand, sarea Epsom este folosita si in numeroase tratamente de infrumusetare, ajutand la calmarea si exfolierea tenului. 

Ce sunt sarurile Epsom
 

Sarurile Epsom au fost descoperite intr-o salina din orasul Epsom, din Anglia. Acest tip de sare este un mineral compus din magneziu si sulf. Sarea Epsom mai este cunoscuta si sub numele de sare amara. Se gaseste in farmacii si are numeroase beneficii pentru sanatate si imbunatateste calitatea pielii.
 

Beneficiile sarurilor Epsom
 

Cunoscuta de sute de ani ca un remediu natural, sarea Epsom are numeroase beneficii pentru sanatate. Magneziul si sulful din aceasta sare sunt usor de absorbit de catre piele. O baie cu saruri Epsom reprezinta o modalitate potrivita de a te bucura de numeroasele sale beneficii.

Magneziul joca un rol important in sanatatea organismului uman, regleaza peste 300 de enzime, reduce inflamatiile, ajuta la functionarea corecta a muschilor si sistemului nervos. Sulful imbunatateste absorbtia nutrientilor, elimina toxinele si reduce durerile de cap si migrenele. De asemenea, sarea Epsom vindeca problemele tenului, reduce durerile de spate, vindeca ranile, previne si trateaza raceala si gripa.

1 Reduce stresul si relaxeaza corpul. Stresul este responsabil de eliminarea magneziului din organism, ceea ce duce la cresterea nivelului de adrenalina. Atunci cand este dizolvata in apa, sarea Epsom este rapid absorbita prin piele si ajuta la mentinerea unui nivel ridicat de magneziu in organism.

Magneziul ajuta la formarea de serotonina , o substanta care instaleaza o stare de calm si relaxare. De asemenea, magneziul ajuta la cresterea nivelului de energie. Magneziul ajuta la relaxare, reducand iritabilitatea si efectele negative ale adrenalinei din organism. Tot magneziul micsoreaza tensiunea arteriala, imbunatateste somnul si capacitatea de concentrare. Astfel, baile cu sare Epsom, de cel putin 2 ori pe saptamana, te ajuta sa arati si sa te simti mai bine.

2 Reduce durerile si crampele musculare. O baie cu sare epsom ajuta la indepartarea durerilor si reduce inflamatiile. Sarea Epsom este indicata si in tratarea astmului si a migrenelor. Sarea Epsom vindeca ranile si reduce durerile de la nastere. Sarea Epsom inmoaie pielea si indeparteaza si mirosul urat al picioarelor.

3 Ajuta la functionarea corecta a muschilor si nervilor. Sarea Epsom ajuta la reglarea electrolitilor din organism, asigurand astfel functionarea corecta a muschilor, nervilor si enzimelor. Magneziul ajuta la absorbtia calciului, care este un conductor important al impulsurilor electrice in corpul uman.

4 Previne formarea de cheaguri de sange. Sarea Epsom imbunatateste sanatatea inimii si ajuta la prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Previne atacul de cord, imbunatateste circulatia sangelui, protejeaza elasticitatea arterelor sangvine si previne formarea cheagurilor de sange. De asemenea, sarea Epsom reduce riscul deceselor prin atacuri de inima neasteptate.

5 Previne si trateaza constipatia. Administrata intern, sarea Epsom actioneaza ca un agent detoxifiant si curata colonul. Aceasta sare este si un laxativ puternic. Sulful din sarea Epsom elimina toxinele si metalele grele din celule.

6 Trateaza diabetul. Magneziul din sarea Epsom ajuta la circulatia periferica a insulinei. Folosirea regulata a acestui tip de sare ajuta astfel la absorbtia corecta a insulinei in organism. Diminueaza complicatiile diabetului, iar tratamentul medicamentos este redus.

Sarurile Epsom sunt utile si in tratamentele de frumusete. Inmoaie tenul, reduce excesul de fluide si detoxifica organismul. Sarea Epsom ajuta la exfolierea tenului. De asemenea, aceasta sare este utila si in tratamentele pentru par, ajutand parul lipsit de volum.
 

Efecte secundare ale sarurilor Epsom
 

Printre efectele secundare ale utilizarii sarurilor Epsom se numara diareea, dificultate la respiratie, umflarea buzelor, a limbii sau a fetei. In aceste cazuri este indicat sa mergi de urgenta la spital. Aceste reactii adverse apar insa destul de rar si numai in cazurile in care nu se respecta indicatiile.
 

Precautii la folosirea sarurilor Epsom
 

Inainte de a incepe un tratament cu saruri Epsom este indicat sa consulti medicul de familie. Femeile insarcinate sau care alapteaza nu trebuie sa foloseasca aceste saruri. De asemenea, nici persoanle alergice la sulf nu trebuie sa utilizeze sarea Epsom. Nici copiii sub 6 ani nu trebuie sa foloseasca aceasta sare.

Persoanele care sufera de diabet, tiroida, afectiuni renale sau cardiovasculare trebuie sa consulte un medic de specialitate inainte de a folosi sarea Epsom. Si cei care iau suplimente de magneziu trebuie sa consulte medicul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare