Terapii alternative

#remedii #ceai verde #plante #barbati #ginseng

Remedii pentru afectiunile barbatilor

Calvitia, prostata, colesterolul sau arteroscleroza sunt cateva dintre afectiunile barbatilor care pot fi tratate cu ajutorul plantelor. Ginsengul, ceaiul verde sau uleiurile volatile pot fi folosite cu succes pentru prevenirea si tratarea unor afectiuni specifice barbatilor.
 

Ceai de ghimpe pentru prostata
 

Ceaiul de ghimpe este benefic pentru prevenirea si tratatarea prostatei. Tratamentul cu ceai de ghimpe trebuie urmat timp de 6 luni. In acest timp se consuma zilnic cate o cana de ceai, dimineata si seara.

Tot pentru prostata sunt indicate si ceaiurile din coada calului, urzica vie si radacina de osul iepurelului. Si uleiul din seminte de dovleac presat la rece este util in tratatea prostatei si a cancerului de prostata. 
 

Uleiuri volatile pentru calvitie
 

Caderea parului este o problema comuna cu care se confrunta barbatii. Seboreea, proasta circulatie, dieta dezechilibrata sau excesul de hormoni masculini sunt cateva dintre cauzele acestei afectiuni. Pentru tratare acestei probleme, sunt indicate tratamentele cu uleiuri volatile. Uleiurile de cimbru, levantica, jojoba sau lemn de cedru sunt printre cele mai utile in tratarea calvitiei.
 

Paducel pentru arteroscleroza
 

Colesterolul afecteaza sanatatea vaselor de sange. Infuzia de paducel ajuta la reglarea colesterolului din sange. La cei care consuma aceasta infuzie, procesul de infundare a arterelor este mai lent. Astfel, pentru tratarea arterosclerozei este indicat a se consuma zilnic cate 3 cani de ceai de paducel, timp de 20 de zile pe luna.
 

Pedicuta pentru alcoolici
 

Pedicuta este o planta care ajuta la combaterea pietrelor la rinichi si la vezica biliara. Este utila si in tratarea bolilor hepatice. Pedicuta poate fi folosita si in tratarea alcoolismului si tabagismului. Tratamentul trebuie sa dureze 4 - 5 luni. Cei care vor sa urmeze acest tratament trebuie sa stie ca in primele zile vor aparea si efecte adverse precum voma si dureri de cap.
 

Ceai verde pentru tumori ale prostatei
 

Ceaiul verde este util in tratarea cancerului datorita substantelor pe care le contine. Acestea distrug celulele canceroase. Cei care sufera de aceasta afectiune trebuie sa consume 3 cani de ceai pe zi. Tratamentul trebuie sa dureze 6 luni.
 

Scortisoara pentru colesterol
 

Scortisoara este un condiment benefic pentru sanatate . Este utila in reglararea nivelului de trigliceride si colesterol din sange.
 

Ginseng siberian pentru forta
 

Eleuthero sau ginsengul siberian este recomandat ajuta la mentinerea sanatatii barbatilor in momentele in care sustin activitati fizice extenuante. Aceasta planta este folosita si de catre atleti. Acestia o folosesc pentru dezvoltarea muschilor. Ginsengul siberian ajuta de asemenea respiratia si circulatia sangelui.
 

Schisandra pentru sistemul imunitar
 

Schisandra este o planta folosita in special in China, dar care se gaseste si la noi. Este folosita ca stimulent al intregului organism. Ajuta la intinerirea diferitelor organe ale corpului uman, previne infectiile, febra si racelile. Schisandra este utila si in tratarea problemelor respiratorii, in refacerea ficatului deteriorat de alcool si in mentinerea unui tonus ridicat.
 

Ginsengul american pentru reglarea glicemiei
 

Ginsengul american ofera numeroase beneficii pentru sanatatea barbatilor. Ca si ginsengul siberian, este util in dezvoltarea muschilor si este de cele mai multe ori recomandat barbatilor care ridica greutati. De asemenea, ginsengul american ajuta la reglararea glicemiei. Ginsengul american este util si in lupta cu kilogramele in plus.
 

Ginseng indian pentru potenta
 

Ashwagandha sau ginsengul indian este o planta folosita in Asia de mii de ani. Ginsengul indian ajuta la buna functionare a creierului. Administrarea de ginseng indian relaxeaza creierul care trimite semnale pozitive sistemului nervos. Previne ejacularea precoce si este utila si in tratarea impotentei.
 

Oregano pentru sistemul imunitar
 

Oregano este mai mult decat un condiment in sosul pentru spaghete sau pizza. Contine o cantitate importanta de antioxidanti si lupta importriva virusilor. In acest fel ajuta la stimulare sistemului imunitar. Oregano este util si in tratarea hepatitei, a infectiilor hepetice si a parazitilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare