Terapii alternative

#remedii naturale #remedii #tratamente #ureche #infectie ureche

Remedii naturale pentru infectia urechii

Infectiile la nivelul urechii sunt din ce in ce mai frecvente din cauza poluarii si a conditiilor meteo schimbatoare. Partea buna este ca aceste infectii de la nivelul urechii pot fi tratate acasa, cu ingrediente naturale, mai ales in cazul in care este vorba despre o infectie usoara.

1.
Adauga cateva picaturi de suc de usturoi sau ulei de usturoi in interiorul urechii. Aceasta solutie este foarte eficienta si va vindeca in mod eficient infectia.

Dupa adaugarea picaturilor de usturoi, introdu in ureche o bucata de bumbac (vata) si las-o acolo pe toata durata noptii.

Usturoiul va omora astfel toate bacteriile si va topi toate impuritatile din cerumen. Acestea se vor imbiba in bucata de bumbac si vor fi eliminate in aceasi timp cu aceasta.

2. Curata bine urechile dupa fiecare baie sau dus si evita sa lasi vreo picatura de apa in interiorul acestora. Fie ca este calda, fie ca este rece, apa nu va face decat sa stimuleze aparitia unei infectii la nivelul aparatului auditiv. Totusi, evita sa folosesti betisoarele de curatate - nu vei face decat sa impingi bacteriile catre canalul auditiv.

3. Adauga in ureche cateva picaturi de suc de frunze de mango, pentru a reduce din intensitatea durerii.

4. Curata urechile cu o discheta din bumbac inmuiata in perodix de hidrogen. Aceasta solutie indeparteaza impuritatile si te protejeaza impotriva durerilor.

5. Adauga cate 2 - 3 picaturi de ulei de masline cald in fiecare ureche. Acesta va topi toata ceara din urechi si va ajuta la indepartarea bacteriilor care au provocat infectia.

6. Adauga in ureche o bucata de ceapa infasurata in putin tifon. Desi are un miros neplacut si foarte puternic, ceapa sterilizeaza si distruge bacteriile din interiorul urechilor.

7.
Curata interiorul urechilor cu o bucata de bumbac inmuiata in argint coloidal. Acesta este un antibiotic natural si stimuleaza eliminarea infectiei intr-un timp foarte scurt.

8. Consuma cat mai multe fructe si legume bogate in vitamina C. Acesta vor intari sistemul imunitar si vor ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare