Terapii alternative

#remedii digestie #enzime digestie #ghintura galbena # disconfort digestiv

Remedii care combat disconfortul digestiv in vacanta

Concediul la all-inclusive, cu mancare la discretie, serile petrecute cu prietenii in jurul unor mese imbelsugate, stropite cu alcool, chiar si schimbarea alimentatiei odata cu plecarea in vacanta... Iata doar cateva cauze ale disconfortului digestiv – o problema cu care oricine se poate confrunta in aceasta perioada.

 

Cine nu se plange macar o data in concediu de senzatie de greutate in stomac, de balonare sau de greata dupa masa? Toate acestea pot fi evitate cu ajutorul unor remedii naturale care participa activ la digestie si aduc starea de bine: enzime derivate din ciuperca Aspergillus si extracte din papadie, ghintura-galbena, armurariu si ginseng siberian.

De ce ne simtim rau dupa o masa copioasa?

Concediul de odihna nu este intotdeauna asa cum indica denumirea. In zilele libere mult asteptate suntem tentati sa facem cam tot ceea nu reusim cand timpul ne este limitat de activitatile profesionale. Iar unele dintre cele mai frecvente abuzuri in vacanta sunt cele alimentare. Suntem tentati sa mancam prea mult si de prea multe ori, dam navala asupra unor alimente greu digerabile precum carnea si alte preparate la gratar, ca sa nu mai vorbim de cele de tip fast-food, saorma, gogosi si alte produse de patiserie. Ei bine, sistemul digestiv nu intarzie sa plateasca pretul unor astfel de excese alimentare. Asa apare disconfortul digestiv, care se manifesta prin: senzatie de prea plin, balonare abdominala, arsuri la stomac, dureri epigastrice, greata, eructatii, reflux gastro-esofagian, respiratie urat mirositoare, lipsa de energie. Aceste simptome apar din cauza faptului ca enzimele digestive si sucurile biliare, responsabile cu digerarea alimentelor, nu reusesc sa faca fata excesului alimentar.

Enzime care asigura digestia corecta

Pentru a savura bunatatile culinare ale vacantei fara riscul unor probleme digestive, medicii ne sfatuiesc sa punem in trusa farmaceutica un preparat natural pe baza de enzime active si plante care stimuleaza functia digestiva. De ce enzime? Pentru ca enzimele sunt cele care accelereaza procesul de digestie a alimentelor.

Cu cat enzimele sunt mai active, cu atat digestia este mai rapida, iar starea organismului dupa masa este mai buna. Enzimele sunt produse in mod natural la nivelul aparatului digestiv, insa in cazul unor mese copioase sau in cazul persoanelor cu anumite intolerante alimentare se impune suplimentarea cantitatii de enzime prin administrarea unui complex enzimatic. O categorie foarte eficienta de enzime naturale sunt cele derivate din ciuperca Aspergillus.  Administrate in timpul meselor, enzimele din ciuperca Aspergillus previn aparitia tulburarilor digestive precum balonarea, senzatia de greata, eructatiile, durerile abdominale.

Plante care sprijina functia hepato-biliara

Actiunea enzimelor extrase din ciuperca Aspergillus este consolidata de extracte din plante: radacina de ghintura-galbena, radacina de papadie, extract uscat din fructe de armurariu, radacina de ginseng siberian. Iata care sunt proprietatile terapeutice ale acestor plante:

  • radacina de ghintura-galbena – contine substante amare care ajuta la functionarea normala a stomacului si colecistului, contribuind astfel la buna functionare a digestiei;
  • radacina de papadie – este utilizata in mod traditional pentru a ajuta la obtinerea unei secreţii biliare normale, pentru eliberarea tractului pancreatic si pentru protejarea celulelor hepatice. In plus, este un foarte bun detoxifiant al ficatului si al intregului organism;
  •  extract uscat din fructe de armurariu (silimarina) – armurariul este una dintre cele mai folosite plante in fitoterapie pentru imbunatatirea digestiei. Silimarina, principala substanta activa din compozitia fructelor de armurariu, protejeaza celulele hepatice de factori toxici si ajuta la functionarea normala a stomacului;
  • radacina de ginseng siberian – are efect adaptogen: ajuta organismul sa faca fata stresului, reduce starile de oboseala si extenuare. Contribuie la intarirea sistemului imunitar si sprijina ficatul sa se adapteze la efectele nocive ale factorilor daunatori si sa-si mentina functia sa normala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare