Terapii alternative

#remedii naturiste # probleme digestive #masa de paste #dureri stomac

Probleme digestive dupa masa de Paste? 5 remedii care iti pot fi de ajutor!

Masa de Paste este un bun prilej de a petrece timp de calitate alaturi de cei dragi. In compania familiei si a prietenilor, nu rezistam sa nu ne infruptam din traditionalele bunatati: carnea de miel, ouale si cozonacul. Din pacate insa, toate aceste delicioase preparate bogate in grasimi, lipide si proteine sunt greu digerabile si nu de putine ori determina aparitia tulburarilor digestive care ne pot strica dispozitia.

Uita de pastile si aplica aceste 5 remedii naturiste care combat rapid starile de rau cauzate de problemele de digestie dupa o masa copioasa, cum este cea de Paste!

1. Ghimbirul si lamaia verde

Aceste doua legume se gasesc in bucataria oricui si nu iti va fi greu sa prepari un cocktail imediat ce iti simti stomacul "greu". Ai nevoie de doua linguri de suc lamaie si ghimbir, putina miere si un pahar cu apa calduta. Le amesteci pe toate si apoi bei.

2. Anasonul

Daca esti balonat si ai senzatia de arsuri gastrice, prepara-ti un ceai de anason. Adauga o lingurita de seminte de anason la o cana de apa clocotita. Opreste focul si lasa 10 minute la infuzare.

3. Sucul de portocale

Pentru a tine indigestia departe de tine, dupa masa de Paste, la jumatate de ora, este indicat sa bei un pahar cu suc natural de portocale. Nutritionistii spun ca acest fruct minunat calmeaza tractul digestiv si iti ofera substantele nutritive de care ai nevoie.

4. Strugurii

Nu te-ai fi gandit la aceasta combinatie, nu? Ei bine, strugurii calmeaza iritatia stomacala si trateaza indigestia.

5. Praful de copt

Adauga o lingura de praf de copt intr-un pahar cu apa si apoi ia o inghititura. Vei uita de durerile de stomac si nu vei mai avea nicio problema digestiva, indiferent de masura in care ai exagerat cu deliciile de pe masa de Paste!


Sursa foto: articles.timesofindia.indiatimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului