Terapii alternative

#yoga #yoga prostata #yoga barbati #exercitii yoga

Pozitii yoga pentru sanatatea prostatei

Prostata este o glanda care se mareste odata cu inaintarea in varsta in cazul majoritatii barbatilor. Pentru a avea o prostata sanatoasa este necesar sa ai un stil de viata echilibrat, bazat pe o alimentatie care include multe legume si alimente bogate in acizi grasi Omega 3. In plus, exercitiile yoga scad presiunea sangelui din zona prostatei marite si astfel uretra nu mai este presata. Iata cateva dintre cele mai eficiente si mai usoare pozitii yoga, potrivit buzzle.com.

Genunchii la piept

Aceasta pozitie este foarte usoara si ajuta la relaxarea muschilor din zona lombara si a soldurilor. Stai intins pe spate si adu genunchii inspre piept. Ideea este sa iti aduci picioarele catre piept si nu invers. Iti va imbunatati circulatia sangelui din zona soldurilor si coapselor.

Navasana sau pozitia barcii

Intinde-te pe spate si ridica picioarele fara sa le indoi. Aceasta asana (exercitiu fizic si spiritual de yoga) poate fi realizata in doua moduri: paripurna navasana (miscare completa) si ardha navasana (miscare la jumatate).

Prima pozitie consta in mentinerea unui unghi de 45 de grade intre partea superioara si cea inferioara a corpului, iar in cea de-a doua pozitie, acest unghi este marit la 75 de grade.

Dhanurasana sau pozitia arcului

O prostata sanatoasa poate fi mentinuta si cu ajutorul acestui exercitiu. Ca si in pozitia barcii, numele acestei asana provine din asemanarea superficiala a practicantului cu un arc de vanatoare.

Intinde-te pe podea cu fata in jos si prinde-ti gambele cu ambele maini. Apoi ridica-ti corpul in pozitia arcului ajutandu-te de muschii abdominali pentru a te sprijini. Pe langa faptul ca imbunatateste circulatia in zona abdomenului si a soldurilor, aceasta miscare yoga este benefica si pentru coloana vertebrala.

Virabhadrasana sau pozitia luptatorului

Stai drept si pune un picior in fata, similar unei fandari. Ridica-ti mainile deasupra capului si intinde-le bine in timp ce iti mentii coloana dreapta. Aceasta pozitie este benefica pentru tot spatele si zona lombara.

Hastapadasana

Din pozitie verticala apleaca-te si intinde mainile pana atingi degetele de la picioare. Nu-ti indoi picioarele. Aceasta asana creste circulatia sangelui in zona prostatei.

Sursa foto: livestrong.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare