Terapii alternative

#ulei #argan #frumusete #unghii #ulei de argan

Mentine-te frumoasa cu ulei de argan

Uleiul de argan , cunoscut si sub numele de aurul Marocului, este un ulei extrem de pretios pentru frumusetea si sanatatea noastra.  In antichitate femeile isi ingrijeau parul si pielea cu ulei de argan si, mai mult decat atat, acesta era utilizat pentru prevenirea si chiar tratarea unor boli.


In zilele noastre, uleiul de argan este la fel de pretios si benefic ca in trecut mai ales pentru proprietatile sale. Datorita continutului de acizi grasi, omega 9, omega 6 si vitamina E, uleiul de argan ajuta la relaxare, ofera vitalitate, infrumuseteaza podoaba capilara, reda stralucirea pielii, reduce semnificativ colesterolul  rau si are un efect pozitiv asupra functionarii ficatului.


Acesta se gaseste in doua variante: alimentar si cosmetic.


Din pacate, uleiul de argan are un pret destul de ridicat din cauza faptului ca pentru obtinerea unui singur litru de ulei, sunt "sacrificati" sase arbori Argania Spinosa, ceea ce il face si un ulei foarte rar.


Totusi, beneficiile pe care le aduce sunt de nepretuit:


Mentine frumusetea pielii, a parului si a unghiilor


Doamnele care tin neaparat ca pielea lor sa ramana vesnic tanara, elastica si radianta pot apela cu incredere la ajutorul uleiului de argan. Acesta poate fi utilizat ca tratament pentru par , pentru a intari fibrele capilare si pentru a oferi stralucire, dar si ca ulei de masaj pentru sanatatea pielii. Uleiul de argan este mai bun si mai complex decat orice crema de lux,  avand la baza ingrediente naturale si vitamine care, odata patrunse in epiderma, lucreaza ca o armata de microcelule in scopul infrumusetarii si intretinerii pielii.


Uleiul de argan are efect de regenerare si antirid, fiind extrem de benefic persoanelor care sufera de acnee, psoriazis, eczeme, riduri sau piele uscata.


Acesta poate fi utilizat in locul cremei de fata deoarece are o textura usoara si intra in piele destul de repede. Totusi, uleiul de argan se aplica in cantitati mici, mai ales daca tenul are tendinte de ingrasare.


De asemenea, gravidele isi pot face masaj cu acest ulei pentru a preveni vergeturile, in timp ce proaspetele mamici isi pot masa sanii pentru a le pastra supletea si pentru a preveni ca acestia sa se lase.


Pentru par, se amesteca o lingura de ulei de argan cu un albus de ou si se amesteca pana se omogenizeaza bine. Se aplica pe par timp de 30 de minute, dupa care se spala bine cu sampon, fara a aplica balsam dupa. Tratamentul se poate face o data pe luna pentru intretinere sau o data la doua saptamani pentru regenerare.


De asemenea, unghiile casante, moi, care se rup usor, se pot masa cu un amestec de ulei de argan si suc de lamaie, seara de seara, timp de o saptamana.


Chiar si consumat ca aliment, uleiul de argan are un efect miraculos asupra intregului aspect al pielii si al parului.


Alte beneficii ale uleiului de argan:

  • Reduce colesterolul rau;
  • Ajuta la digestie;
  • Stimuleaza arderea grasimilor;
  • Stabilizeaza zaharul din sange;
  • Intareste sistemul imunitar.


Cat ulei de argan se consuma?


Pentru mentinerea santatatii si frumusetii la cote maxime, este recomandat sa se consume cate o lingurita pe zi, dimineata, pe stomacul gol. Totusi, uleiul de argan se poate adauga si in salate sau diverse sosuri.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare