Terapii alternative

#insomnie #stres #acnee #astm #sanatate #lavanda

Lavanda, o esenta miraculoasa

, cunoscuta la noi in tara sub numele de levantica, este o planta miraculoasa, care poate trata diverse afectiuni incepand de la astm si bronsita pana la dureri reumatice, migrene si insomnii. Aceasta se poate administra atat intern cat si extern, sub forma de ulei esential .

 

Cum ne ajuta lavanda

  • Calmeaza

Lavanda este recunoscuta pentru efectul  sau calmant si relaxant. Doctorii recomanda utilizarea uleiului de lavanda celor care sufera de surmenaj psihic, stres, nervozitate excesiva, stres si depresie.  Il poti folosi chiar si la birou, intr-o de . Se pune in candela putina apa si o picatura de ulei esential de lavanda. In acest fel, vei fi mai linistit, mai relaxat si iti vei indeplini indatoririle zilnice mult mai bine.

Unele companii japoneze au deprins obiceiul de a strecura cateva picaturi de lavanda in instalatiile de aer conditionat pentru ca astfel angajatii dau un randament mai bun.

  • Alunga insomniile

Parfumul intens al lavandei are puterea de a induce somnolenta. O picatura de lavanda pusa pe fata de perna sau intr-o candela de aromaterapie , te va linisti si te va ajuta sa adormi mai repede si mai bine.

  • Indeparteaza durerile musculare

 

Indiferent de cauza durerilor, esenta de lavanda, utilizata in mod corect, poate duce la indepartarea acestora.  Umple  cada cu apa fierbinte, toarna cateva picaturi de lavanda si relaxeaza-te in cada cel putin 15 minute. Pentru ca efectul sa fie garantat, maseaza-ti zonele dureroase cu ulei de masline in care ai turnat o picatura de lavanda.

  • Trateaza afectiunile respiratorii

Lavanda este un ingredient  care combate bolile pulmonare si ale cailor respiratorii inferioare si superioare. Astmul bronsic, pneumonia, congestia pulmonara, tusea seaca, spastica si convulsiva, laringita, guturaiul sau  gripa sunt afectiuni care se pot trata dupa cateva inhalatii cu lavanda. Iata una dintre retete: in 250 ml clocotita se toarna cateva picaturi de ulei de lavanda si se inhaleaza aburii. De asemenea, se poate utiliza si ceaiul de lavanda: intr-un litru de apa se fierb timp de 5 minute cateva flori de lavanda si se bea apoi sub forma de ceai indulcit cu miere de albine .

Totodata, masajul  sau compresele cu tinctura de lavanda in zona zona pieptului, vor da rezultate uimitoare in cazul afectiunilor respiratorii.

  • Trateaza afectiuni ale pielii

Ranile, plagile, ulceratiile, infectiile, acneea sau pot fi tratate cu ajutorul lavandei. Se aplica comprese pe zonele afectate cu infuzie concentrata – 1 lingura de flori la 200 ml de apa.

Pielea uscata si sensibila se tamponeaza dimineata si seara cu tinctura de lavanda in glicerina.

Ranile sangerande, eczemele uscate, vanataile, intepaturile de insecte pot fi tratate cu ajutorul masajului cu ulei de lavanda.

  • Alte beneficii ale lavandei:

Pentru insomnii, nevroze si stari de stres, se inmoaie picioarele timp de 30 de minute in apa calda si tinctura de lavanda.

Stoparea caderii parului poate fi posibila daca scalpul va fi clatit dupa fiecare spalare cu ceai de lavanda.

  • Sfat util: lavanda inlatura moliile

Lavanda este o metoda naturala de a scapa de moliile din casa prin simpla ungere a usii  sifonierului cu cateva picaturi de ulei esential de lavanda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare