Terapii alternative

#sistemul imunitar #intarirea sistemului imunitar #produse apicole

Intareste-ti sistemul imunitar in aceasta toamna - 4 sfaturi eficiente

Dimineata este frig si te imbraci bine, insa la sfarsitul zilei este atat de cald incat simti ca te sufoci. Temperaturile schimbatoare din aceasta perioada nu fac decat sa provoace imbolnavirea. Astfel, este recomandat sa incepi un proces de intarire a sistemului imunitar, fara sa apelezi insa la ajutorul produselor medicamentoase.

Iata cateva metode naturale de a-ti intari sistemul imunitar.

Consuma produse apicole


Mierea, laptisorul de matca si propolisul sunt doar cateva dintre produsele apicole care sunt de mare ajutor starii tale de sanatate. Laptisorul de matca este un aliat puternic impotriva starilor de slabiciune fizica si de convalescenta, in timp ce propolisul este benefic pentru stimularea imunitatii, da si pentru dezinfectarea cailor respiratorii medii (amigdale, esofag, faringe, laringe).
 

Incearca dusul scotian


Cel mai probabil esti tentat sa iti faci dus sau baie doar cu apa fierbinte, care sa te incalzeasca, insa cu siguranta nu stii ca acest lucru nu face decat sa te slabeasca. Dusul in care alternezi apa calda cu cea rece este o metoda eficienta pentru marirea rezistentei la boli. Dupa dus, sterge-te bine cu prosopul, imbraca-te si fa exercitii fizice pentru a intensifica circulatia sangelui.

Atentie: dusul scotian nu este recomandat persoanelor cu afectiuni cardiace sau reumatice.
 

Consuma lichide calde


Chiar daca nu este deloc rece in timpul zilei, ar trebui sa incepi sa consumi tot mai multe lichide calde. Opteaza pentru ceaiuri care iti intaresc sistemul imunitar: busuioc, galbenele, menta sau tei.

Evita sa consumi zahar (pentru ca acesta iti slabeste organismul), insa in locul acestuia foloseste mierea. Totusi, evita sa adaugi miere in lichide fierbinti pentru ca astfel se va elibera o substanta toxica, iar in timp vor aparea efectele negative.
 

Stai mai mult afara


Incearca sa stai mai mult afara decat in casa. Atunci cand stai in interior, inhalezi aer filtrat si germenii altor persoanele. Pe de cealalta parte, cand stai afara, la aer proaspat si rece, vei stimula glanda tiroida si vei intari sistemul imunitar.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare