Terapii alternative

#ginkgo biloba #tratament #circulatie #sange

Ginkgo biloba, tratament pentru picioare reci

Daca ai maini si picioare reci chiar si in sezonul cald solutia este tratamentul cu extract de ginkgo biloba . Aceasta planta are numeroase beneficii pentru organism si ajuta la buna circulatie a sangelui. Are proprietati antidepresive si ajuta la functionarea optima a creierului.

 

 

Ce este ginkgo biloba

 

Ginkgo biloba este una dintre cele mai vechi plante de pe pamant. Chinezii au folosit aceasta planta de sute de ani pentru tratarea a numeroase afectiuni, printre care si astm, probleme cardiace sau disfunctii sexuale. Planta a fost introdusa in Europa in jurul anilor 1700. In prezent este cunoscuta in lumea intreaga pentru beneficiile sale terapeutice.

Ginkgo biloba contine peste 40 de substante active. Beneficiile acestei plante se datoreaza insa cantitatii importante de antioxidanti pe care o contine. Rolul antioxidantilor din planta de ginkgo biloba este de a imbunatati memoria. Extractul de ginkgo biloba poate fi utilizat cu succes si in cazurile de vertij si greata. De asemenea, intareste sistemul imunitar si neutralizeaza efectul negativ al radicalilor liberi.

Extractul de ginkgo are numeroase beneficii, in special pentru persoanele de varsta a treia. Imbunatateste memoria, puterea de concentrare si este un stimulent mental . De asemenea, ginkgo imbunatateste vederea si vindeca anumite afectiuni ale retinei. Ginkgo biloba trateaza si depresia in cazul persoanelor batrane. Imbunatateste circulatia la nivelul mainilor si picioarelor si stimuleaza creierul.

 

Cum actioneaza ginkgo biloba

 

Ginkgo biloba mareste viteza sangelui catre creier. Astfel, intreaga retea de vase de sange din organism este irigata cu oxigen si alti nutrienti. O buna circulatie a sangeluui este esentiala pentru un organism sanatos si asigura o speranta de viata mai ridicata. Extractul de ginkgo biloba tine sub control alergiile inflamatoare si astmul. Este un puternic antioxidant, diminuand astfel radicalii liberi care duc la imbatranirea precoce.

Ginkgo biloba are si un efect benefic asupra functionarii corecte a creierului. Reduce oboseala mentala si lipsa de energie. Extractul este util si pentru persoanele sanatoase. Ajuta la prevenirea si tratarea deficientelor vasculare cerebrale. Ginkgo imbunatateste circulatia sangelului, care ajuta astfel buna functionare a creierului, ochilor, urechilor si picioarelor. Incetineste efectele bolii Alzheimer. De asemenea, ginkgo biloba contine baterii care ajuta la prevenirea infectiilor din organism.

 

Beneficiile ginkgo biloba

 

Ginkgo biloba are numeroase beneficii pentru organismul uman. Pe langa proprietatile sale de stimulent al sistemului nervos, ginkgo biloba ajuta si la oxigenarea creierului si a vaselor de sange. Regleaza metabolismul si ajuta la transformarea colesterolului. Este utila in tratarea artritei si relaxeaza vasele de sange. Ginkgo biloga trateaza si diverse disfunctii sexuale. Astfel, este utila pentru impotenta si infertilitate in cazul barbatilor.

 

Ce boli trateaza ginkgo biloba

 

Depresie. Extractul de ginkgo biloba trateaza depresia, in special in cazul persoanelor in varsta. Intensifica actiunea altor medicamente. De cele mai multe ori se utilizeaza in mod singular si previne consumul de alte medicamente farmaceutice. Poate fi utilizata si de persoanele sanatoase, in momentele de stres, avand proprietati antidepresive.

Alzheimer. Ginkgo biloba faciliteaza circulatia sangelului in tot corpul, in special in zona creierului. Protejeaza astfel memoria si functiile mentale, chiar si in cazul persoanelor care deja sufera de Alzheimer. In cele mai multe cazuri, ginkgo biloba imbunateste calitatea vietii si ajuta la reinnoirea celulelor nervoase din creier.

Impotenta. Principala cauza a impotentei masculine este circulatia proasta a sangelui si duce de cele mai multe ori la arteroscleroza. Astfel, ginkgo biloba ajuta la remedierea problemei, pompand cantitatile necesare de sange in zona penisului.

Sindromul Raynaud. Aceasta boala este cauzata in special de circulatia defectuoasa a sangelui. Astfel, mainile si picioarele sunt reci si uneori dureroase. Dupa un tratament de doua saptamani se vor vedea efectele benefice. Mainile si picioarele devin moi si calde.

 

Efectele secundare ale ginkgo biloba

 

Chiar daca aceasta planta are numeroase beneficii pentru organismul uman, este indicat consultul unui medic specialist inainte de a incepe o cura cu ginkgo biloba. Persoanele care au incluse in medicatie anticuagulante trebuie sa evite consumul de ginkgo biloba. Durerile de cap, probelemele gastrointestinale, diareea, greata sau voma sunt printre cele mai intalnite efecte secundare ale consumului de ginkgo biloba.

Ginkgo biloba nu trebuie utilizata de cei are iau antidepresive, prozac sau ibuprofen. De asemenea, planta nu este indicata femeilor insarcinate, celor care sufera de diabet sau pacientilor are se refac dupa o operatie.

In cazuri grave pot aparea atacuri de cord si sangerari. De asemenea, ginkgo biloba trebuie consumata numai in forma de extract sau capsule care se gasesc in magazinele de specialitate. Fructul proaspat sau copt de ginko biloba este strict interzis consumului. Efectele secundare sunt foarte grave, de la dicultatea de a respira, pana la pierderea cunostintei si chiar moarte. Daca in urma consumului de ginkgo biloba apar reactii adverse este indicat sa se opreasca tratamentul si sa fie consultat un medic de specialitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare