Terapii alternative

#anxietate #insomnie #febra #gripa #tei #flori #sanatate #raceala

Florile de tei, un miracol al naturii

Teiul este o planta cu puteri vindecatoare, fiind recunoscut in primul rand pentru combaterea racelii si a gripei. Consumat sub forma de ceai, praf sau tinctura , teiul alunga insomnia, inflamatiile gingiei, urticarie si eczemele sau bronsita.

 

Ce trateaza teiul:

Anxietatea

Starile de teama fara niciun motiv real pot fi alungate cu ajutorul ceaiului de tei. Substantele calmante din florile de tei diminueaza frica precum si unele tulburari asociate acesteia:  distonia neurovegetativa, atacurile de panica  etc. In acest caz, ceaiul poate fi inlocuit chiar si cu pulbere de tei – se inghite zilnic, cate o lingurita rasa de pulbere de tei, timp de 6 saptamani pe an.

Isteria si iritabilitatea

Persoanele care au tendinta de a se enerva foarte usor sau care au tot felul de probleme emotionale , pot face o cura cu infuzie combinata de tei:  se bea zilnic, timp de 28 de zile, o cana cu ceai de tei . Acest tratament este recomandat si celor care se confrunta cu tulburari hormonale ( sindrom premenstrual , menopauza sau premenopauza ).

Insomnia

O cana cu ceai de tei, bauta cu jumatatea de ora inainte de culcare, va face minuni, mai ales daca se indulceste cu o lingurita de miere. Florile de tei contin principii active care au rolul de a induce starea de somnolenta.

Migrenele si durerile de cap

1 – 2 cani de ceai baute calde, pe stomacul gol, vor avea efect  sedativ rapid  indepartand migrenele si durerile de cap.

Febra si raceala

Consumul de ceai de tei favorizeaza transpiratia (scanzand temperatura corpului), stimuleaza buna circulatie a sangelui, calmeaza tusea si indeparteaza durerile de cap.  Cel mai bine este sa fie servit cu o felie de lamaie deoarece viamina C existenta in fruct va ajuta la tratarea rapida a racelii.

Teiul poate fi utilizat si pentru infrumusetare, dupa cum urmeaza:

Te scapa de cearcane

Poti estompa cearcanele daca aplici cateva comprese cu pliculete reci de ceai de tei. Se scurg bine de zeama si se tin pe ochi cam 10 minute, dupa care se clateste pielea cu apa calduta.

Alunga iritatiile

Fierbe cateva flori de tei intr-o cana cu lapte, lasa amestecul rezultat sa se raceasca, strecoara zeama si aplic-o pe pielea iritata sub forma de comprese. La final se clateste bine tenul cu apa calda.

Mai citeste si:

Usturoiul combate raceala si gripa

Cum sa tratezi raceala copilului

Strugurii lupta impotriva insomniei

Migrena sau o simpla durere de cap?

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare