Terapii alternative

# perioada stresanta # tecere peste stres # evitare stres #stres

Esti stresat? 4 trucuri care te vor ajuta sa treci mai usor peste stresul zilnic

 

 

Intre un job care iti ocupa mai mult de noua ore din zi, indatoririle de familie si solicitarile persoanelor din anturaj, timpul liber de care ne bucuram este putin. In plus, suntem in continuu macinati de griji, probleme si incertitudini. Toate aceste lucruri duc la aparitia stresului.

Nu este nicio surpriza ca epuizarea ajunge sa isi spuna cuvantul tot mai des in zilele noastre. Insa cum putem avea grija de sanatatea noastra mintala intr-o lume in care aceasta misiune pare tot mai dificil de indeplinit?

Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa treci mai usor peste stresul zilnic!

1. Invata sa spui NU

Invata sa spui “nu”, si mai ales invata ca “nu” poate sa fie o propozitie in sine. Daca de multe ori dupa ce spui “nu” obisnuiesti sa vii si cu tot felul de explicatii, abtine-te sa te mai justifici pentru deciziile tale.

Folosind puterea lui “nu” previi epuizarea. Vei simti nevoia sa spui “nu” daca te simti supra-aglomerat la munca sau in relatia pe care o ai. Atunci cand iti iei un angajament, intreaba-te daca acel angajament iti este benefic sau din contra, dauneaza sanatatii tale mintale. Nu in ultimul rand, este important sa stii care iti sunt limitele si sa nu incerci sa te suprasoliciti constant.

2. Tine un jurnal

Poate parea de moda veche, insa un jurnal te ajuta sa iti controlezi anxietatea, sa reduci stresul si sa faci fata depresiei. Jurnalul s-ar putea sa iti dea o mai buna stare de spirit pentru ca te ajuta sa prioritizezi frici, probleme sau ingrijorari.

Mai mult, un jurnal te ajuta sa tii evidenta simptomelor pe care le-ai avut din cauza unei probleme de sanatate. Astfel vei putea sa recunosti factorii declansatori si vei invata cum sa controlezi problema de sanatate. Poti tine jurnalul prin metoda clasica, cu caiet si un pix, ori apeland la telefon sau la calculator.

3. Lista cu aprecieri

Regula e foarte simpla: tine un carnetel pe noptiera si in fiecare seara inainte de culcare, scrie 10 momente pozitive pe care le-ai trait de-a lungul zilei.

Acest exercitiu te va ajuta sa reflectezi la ceea ce ai facut peste zi. Cand esti intr-o stare mai putin buna, reciteste momentele frumoase din trecut.

4. Incearca yoga acasa

Yoga aduce beneficii de necontestat. Multi o practica tocmai pentru a-si regasi echilibrul emotional si a scapa de stresul zilnic. Dupa o zi grea insa, iti este destul de greu probabil sa te deplasezi la un curs de yoga, dar poti incerca sa faci yoga la tine acasa. Incearca sa te inspiri de la cursurile de yoga disponibile pe internet si ai sa vezi ca vei avea semtimentul ca ai reusit sa faci ceva extraordinar in ziua respectiva.

Atunci cand cauti rezolvarea pentru a atinge o de bine n-ar trebui sa iti faci viata si mai stresanta decat este. Specialistii recomanda sa faci o lista cu ritualurile care iti plac si pe care sa le incluzi in programul tau zilnic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare