Terapii alternative

#emotii negative #stres posttraumatic #depresie accident

Depresia dupa un accident de masina: cum sa o tratezi eficient

Un accident de masina poate provoca aproape intotdeauna la stari depresive, pe fondul tumultului emotional puternic sau ranirea cuiva drag. Trauma poate sa lase urme adanci in echilibrul psihologic al unui individ, in lipsa unui tratament care sa elimine consecintele leziunilor emotionale suferite.

De cele mai multe ori, un accident de masina afecteaza viata victimelor in mod dramatic. Daca au fost afectate fizic de accident, cu siguranta exista si rani emotionale care au nevoie de tratament. Starile psihice asociate cu depresia dupa un accident de masina sunt deseori nervozitatea, teama, vina, tulburarile de somn, schimbarile bruste de greutate, pierderea apetitului alimentar, izolarea sociala, plansul constant etc.

Chiar daca pare dificil, depresia dupa un accident de masina poate fi depasita, prin propriile resurse interioare si cu ajutorul familiei, prietenilor si al unui psihoterapeut. Principalii pasi spre vindecare sunt cei de mai jos!

Comunicarea cu familia si prietenii

Sentimentele cauzate de trauma unui accident de masura sunt foarte puternice, de aceea trairile nascute de acestea nu trebuie sa ramana captive in interior. Discuta cu familia si prietenii despre ceea ce simti, fara teama de a fi judecat. Eliberarea emotiilor suprimate este foarte importanta pentru combaterea depresiei dupa un accident rutier.

Discutia cu un specialist

Daca anxietatea si starile depresive persista, apeleaza la ajutorul unui psihoterapeut, inainte ca problema sa se adanceasca. In multe cazuri, victimele unui accident de masina sufera de sindromul posttraumatic, o afectiune tratabila doar cu ajutor specializat.

Impartasirea experientei

Exista foarte multe persoane in lume care au trecut printr-o experienta similara, iar impartasirea gandurilor tale cu acestea poate fi de un real ajutor in procesul vindecarii. Te poti inscrie pe forumurile online si pe alte grupuri de discutie, unde vei afla povesti de viata si vei primi sfaturi despre cum poti trece peste aceasta cumpana existentiala.

Identificarea emotiilor negative

In procesul de vindecare emotionala, este esential sa afli care sunt emotiile negative care te impiedica sa iti continui viata in mod normal. Dupa ce le identifici, indeparteaza-le si izoleaza-le lent de gandurile tale, ca apoi sa poti imbratisa ganduri pozitive despre viitor.

Impacarea cu masina

Nu te grabi sa intri din nou in masina, daca ai suferit de depresie dupa un accident. Nici nu amana la nesfarsit momentul, altfel temerile tale vor lua proportii.

Sursa foto: locksmithsgb.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare