Terapii alternative

#ulei de krill #ulei de peste #diferente

De ce este mai bun uleiul de krill fata de uleiul de peste?

Tu cum ai grija de sanatatea ta? Uleiul de krill este un ulei pur cu o concentratie foarte mare, extras dintr-o specie de crustace marina, specifica zonei Antarctice: Krill Antarctic. Este o alternativa mult mai buna a uleiului de peste, ambele benefice sanatatatii inimii, creierului, ficatului, articulatiilor si chiar pentru combatarea colesterolului.

Ce este uleiul de krill si ce poate face pentru tine?

Asa cum sugereaza si numele, uleiul de krill este un extras din crustaceele marine, specii de dimensiuni mici numite krilli, care contina o doza mare de omega-3. Dar ceea ce este cu adevarat extraordinar la acest ulei de krill este modul cum preia toate beneficiile uleiului de peste si vine cu o formula mult mai concentrata care contine aceleasi proprietati plus altele unice.

Beneficiile uleiului de krill

Asadar, conform cercetarilor, iata care sunt beneficiile reale ale uleiului de krill, atunci cand este folosit ca supliment nutritional:

1. Biotoleranta

In primul rand, compozitia uleiului de krill este diferita de cea a uleiului de peste. Acizii grasi omega-3 din uleiul de krill se ataseaza la fosfolipide, spre deosebire de trigliceride, ceea ce face mult mai usoara absorbtia omega-3-ului in corp. Ca atare, este necesara o doza mai mica de ulei de krill pentru a obtine acelasi beneficiu cu o doza mai mare de ulei de peste standard.

2. Imbunatateste sanatatea cardiovascularitatii

Omega-3 din uleiul de krill a fost asociata cu imbunatatirea sanatatii sistemului cardiovascular, nu de putine ori, incluzand scaderea nivelului colesterolului rau, reducerea trigliceridelor si cresterea nivelului colesterolului bun. Efectul de anticoagulare a lui omega-3 este de asemenea benefic in prevenirea formarii cheagurilor de sange care pot provoca accidente vasculare cerebrale si atacuri de inima.

3. Toleranta gustului

Uleiurile de peste sunt adesea cunoscute pentru gustul neplacut. Spre deosebire de capsulele cu ulei de peste, tablete cu ulei de krill sunt mult mai usor de inghitit si nu lasa un gust neplacut, dupa consumare.

4. Rol anti-inflamator

Studiile extensive au aratat faptul ca uleiul de krill poate reduce si preveni inflamatia. Oamenii de stiinta sugereaza ca omega-3 este transformata de organism in eicosanoizi - hormoni puternici importanti pentru organism, in special pentru eliberarea de prostaglandine anti-inflamatorii

5. Ofera stabilitate

Uleiul de krill contine astaxantina - un puternic antioxidant care pastreaza componenta de stabilitate, dar nu afecteaza stomacul.

6. Ajuta la dezvoltarea neurologica la copii

De cele mai multe ori medicii de familie le recomanda mamelor sa consume omega-3, inca din perioada sarcinii. Omega-3 este cunoscuta pentru beneficiile de dezvoltare neurologica intrucat creierul, sistemul nervos central si ochii copiilor (nenascuti si nounascuti) se dezvolta pe baza acestora acizi grasi.

Lista de mai sus de beneficii iti ofera sursa necesara de explicatii pentru care acizii grasi omega-3 din uleiul de krill sunt mai buni decat cei gasiti in uleiul de peste. Consuma zilnic ulei de krill si vei vedea imbunatatiri la nivelul intregului organism.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare