Terapii alternative

#curiozitate #antrenament creier #contradictii #revelatii #exercitii creier

Cum sa-ti antrenezi creierul sa vada ceea ce altii nu vad

"Mens sana in corpore sano"! Pornind de la acest dicton, ca orice muschi care nu este lucrat, creierul isi pierde din capacitate. De aceea este bine sa il antrenezi in fiecare zi cu ajutorul diverselor exercitii de memorie. Totusi, daca vrei sa te deosebesti de restul lumii, exista cateva metode prin care poti sa iti ajuti mintea sa dobandeasca capacitatea de a vedea ceea ce altii nu vad.

Sclipirile de moment sunt cele care le deosebesc pe genii de restul oamenilor, dar ele vin pe neasteptate. Cu toate acestea, psihologul Gary Klein, autorul cartii "Cum sa vezi ceea ce altii nu pot: moduri remarcabile de a avea revelatii", iti ofera patru sfaturi despre cum poti sa iti antrenezi materia cenusie pentru a avea cat mai multe astfel de revelatii!

1. Fii curios

Cu cat esti mai curios sau curioasa sa descoperi cat mai multe, cu atat poti fii strafulgerat/a de un moment de tipul "Evrika!". Lipsa revelatiilor, considera specialistul, este consecinta directa a unei stari pasive si dezinteresate. "Persoanele care au revelatii vad ceva care nu este asa cum ar trebui sa fie si, in loc sa il ignore, devin curiosi", explica Gary Klein, citat de "Huffington Post".

2. Lasa-ti mintea sa viseze

Nu te teme sa visezi cu ochii deschsi! Pe langa faptul ca te cufunzi intr-o stare de bine, creierul tau este deosebit de activ, iar acest lucru te poate duce mai aproape de un moment special.

Acest fenomen, potrivit cercetatorilor, se afla in stransa legatura cu abilitatea de a-ti aminti informatii in ciuda distragerilor de care ai parte zilnic. Ultimele studii au descoperit ca aceasta stare implica aceleasi procese cerebrale care sunt folosite si in imaginatie si creativitate.

3. Fii atent/a la coincidente

Nu ignora coincidentele, acest lucru te va mentine intr-o stare alerta si vei putea face conexiuni surprinzatoare. In acest fel, revelatiile vor fi tot mai aproape de tine. "Fii mai atent la anomalii, in loc sa le explici imediat doar pentru a te simti bine", afirma Klein. Cu alte cuvinte, porneste de la premisa ca sunt adevarate.

4. Fii atent/a la contradictii

Adesea, revelatiile au loc atunci cand ne lovim de idei care nu au sens. In timp ce curiozitatea te face sa te intrebi, contradictia te face sa te indoiesti si astfel ai sansa de a avea o idee geniala. "Contradictia duce la o revelatie doar atunci cand oamenii o iau destul de in serios incat sa o cerceteze", mai spune psihologul.

Sursa foto: memorise.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare