Terapii alternative

#tratament hemoroizi #hemoroizi #ceaiuri pentru hemoroizi #ceaiuri naturiste

Ceaiuri pentru hemoroizi

Ceaiul negru, ceaiul de tataneasa, papadie sau hamamelis previn constipatia si diareea, reduc inflamatiile si durerile si vindeca ranile.

Hemoroizii sunt o afectiune jenanta si dureroasa, care insa se poate trata foarte usor atat cu medicamente, cat si cu ceaiuri pentru hemoroizi din plante. Hemoroizii sunt de fapt vene umflate care se gasesc in zona anusului.
 

Cauzele si simptomele hemoroizilor


O persoana poate suferi atat de hemoroizi interni, cat si de hemoroizi externi. Netratata, aceasta afectiune poate duce la hemoragii rectale, mancarimi si dureri severe. Hemoroizii apar de obicei din cauza presiunii mari asupra venelor din zona anusului, atunci cand stam prea mult timp pe scaun sau suferim de tuse severa.

Alte cauze ale aparitiei hemoroizilor sunt si sarcina, dietele sarace in fibre, constipatia, diareea, obezitatea sau transportarea de obiecte grele.

Printre simptomele hemeroizilor se numara scaune cu sange, vene inflamate, mancarimi si dureri. Aceste simptome pot fi ameliorate cu bai cu apa calduta si diverse plante si cu ceaiuri pentru hemoroizi .
 

Cum se trateaza hemoroizii


Pe piata exista o serie de preparate naturale care vindeca rapid aceasta afectiune. In cazuri severe, medicul iti poate recomanda medicamente orale, supozitoare si unguente. In unele cazuri, poate fi necesara si indepartarea chirurgicala a hemoroizilor.

Este insa indicat ca de la primele semne suspecte sa mergi la un control medical si sa nu te bazezi doar pe faptul ca hemoroizii pot fi tratati cu succes cu ceaiuri pentru hemoroizi.
 

Beneficiile ceaiurilor pentru hemoroizi


Daca nu esti adeptul medicamentelor, supozitoarelor sau unguentelor, pentru ameliorarea simptomelor si vindecarea acestora incearca o cura doar cu ceaiuri pentru hemoroizi din plante.

Ceaiurile pentru hemoroizi contin taninuri, substante naturale foarte puternice, care ajuta la vindecarea acestei afectiuni. De asemenea, taninurile au si proprietati astringente, care ajuta la repararea tesuturilor din zona anusului.

Substantele active din aceste ceaiuri pentru hemoroizi ajuta la reducerea iritatiilor, constipatiei si a inflamatiilor.
 

Iata de ceaiuri pentru hemoroizi poti folosi


Ceai negru. Ceaiul negru este unul dintre cele mai eficiente ceaiuri pentru hemoroizi. Este bogat in taninuri si antioxidanti, care ajuta la ameliorarea simptomelor dureroase ale hemoroizilor. Acest ceai poate fi folosit atat pentru consumul zilnic, cat si pentru baile de sezut.

Adauga-l in apa calduta si stai apoi 30 de minute in aceasta apa. O cura de o saptamana cu acest ceai vindeca hemoroizii.

Ceai de hamamelis . Ceaiul de hamamelis este cunoscut pentru proprietatile sale astringente forte puternice. Se poate folosi si pentru comprese locale. Ajuta la reducerea inflamatiiilor si a durerilor din zona anusului.

Ceai de tataneasa. Ceaiul de tataneasa este un remediu natural des intalnit in tratarea maladiilor. Contine taninuri, care sunt foarte eficienti in tratarea si vindecarea hemoroizilor. Folosit in comprese externe, ceaiul de tataneasa vindeca ranile si reduce inflamatiile.

Ceai de papadie. Acest ceai ajuta la curatarea ficatului si stimularea functiei biliare. Functionarea corecta a bilei previne constipatia si diareea, factori de risc pentru hemoroizi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare