Terapii alternative

#sanatate gingii #propierati ceai verde #terapii naturiste #beneficii ceai verde #terapii alternative #ceai verde #sanatatea muncii #gel ceai verde

Ceaiul verde, cel mai bun medicament natural pentru sanatatea dintilor si a gingiilor

Ceaiul verde este un deliciu pentru papilele gustative, insa beneficiile sale nu se termina aici. Are puternice propietati antiinflamatoare si antibacteriene, ceea ce il face un remediu de top pentru protejarea sanatatii dintilor si gingiilor. Iata cum poti avea o dantura perfecta cu ajutorul ceaiului verde!

Previne aparitia cariilor

Ceaiul verde reduce bacteriile de la nivelul cavitatii bucale si scade aciditatea salivei, prevenind astfel aparitia cariilor dentare. Un studiu efectuat in Egipt a demonstrat ca la numai cinci minute dupa ce este baut, ceaiul verde scade numarul bacteriilor din gura, raspunzatoare pentru aparitia cariilor. Totodata, cercetatorii egipteni, citati de plaissirsante, au descoperit ca la persoanele care au concumat cu regularitate ceai verde s-au diminuat sangerarile gingivale.

Un alt studiu, japonez efectuat in 2010 a aratat ca femeile si barbatii care au baut doua cani cu ceai verde, zilnic, au o dantura sanatoasa pe o perioada indelungata de timp, spre deosebire de cei care nu consumat aceasta bautura.

Are grija de sanatatea gingiilor

Un alt studiu efectuat in Japonia a aratat ca, datorita proprietatilor antiinflamatoare, ceaiul verde poate preveni aparitia maladiilor parodontale, care afecteaza gingia si tesuturile de sustinere ale danturii. Studiul a demonstrat ca persoanele care beau cu regularitate ceai verde au gingiile mai puternice decat cei care nu consuma o astfel de bautura. Cercetatorii spun ca aceste efecte benefice asupra gingiei se datoreaza catehinei, un antioxidant cu puternice proprietati antiinflamatoare.

Protejeaza impotriva cancerului oral

Abundenta de polifenli, care lupta impotriva radicalilor liberi, raspunzatori de aparitia cancerului, face din ceaiul verde si un bun protector impotriva tumorilor maligne de la nivelul cavitatii bucale, potrivit unui studiu efectuat in Statele Unite ale Americii, de cercetatorii Universitatii din Texas. Ceaiul verde le este de ajutor si celor care au dezvoltat cancer oral, deoarece incetineste procesul de raspandire a celulelelor canceroase in organsim, spune acelasi studiu.

Atentie! Nu consuma ceaiul verde la o temperatura mai mare de 65 de grade Celsius, deoarece poate avea efecte negative asupra sanatatii.

Sursa foto: topsante.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare