Terapii alternative

#cear de rozmarin #terapii alternative #tratamente naturiste #ceai

Ceaiul de rozmarin, un leac nebanuit. Ce beneficii surprinzatoare ascunde?

Desi este popular pentru gustul delicios pe care il ofera preparatelor culinare, rozmarinul este cunoscut de sute, chiar mii de ani, pentru numeroasele proprietati medicinale si de infrumusetare asupra organismului. Ceaiul de rozmarin frunizeaza organismului concentratii crescute de substante active care au un rol uimitor in calmarea sistemului digestiv, a sistemului nervos central si in combaterea cancerului!

Protejeaza de cancer si boli de inima

Ceaiul de rozmarin actioneaza in organism ca antioxidant, ceea ce inseamna ca protejeaza celulele si tesuturile impotriva malignizarii sau atacului radicalilor liberi care ar putea conduce la boli de inima sau cancer.

Stimuleaza functiile cognitive

Ceaiul de rozmarin este un aliat al creierului sanatos si puternic. Potrivit fitoterapeutilor, planta aromatica protejeaza celulele si neuornii de atacul radicalilor liberi si previne aparitia dementei sau maladiei Alzheimer. In plus, substantele active din planta ajuta la combaterea stresului si la stimularea memoriei.

Trateaza indigestia si colicile biliare

Compusii activi din rozmarin au un puternic efect calmant si regenerant asupra sistemului digestiv. Infuzia de rozmarin este eficienta in cazul deranjului la stomac sau a indigestiei, dar si in calmarea spasmelor intestinale sau in tratarea tulburarilor vezicii biliare.

Stimuleaza cresterea parului

Chiar daca este mai util folosit in forma de ulei sau in produse cosmetice cu aplicare directa pe suprafata firelor de par, substantele active din rozmarin isi aduc contributia in stimularea cresterii parului si in intarirea firelor si atunci cand este consumat sub forma de ceai. In plus, previne totodata ruperea si caderea firelor de par.

Contraindicatii si efecte secundare

Singurul caz in care ceaiul de rozmarin nu este indicat este sarcina, intrucat stimuleaza declansarea contractiilor uterine. De asemenea, excesul de ceai de rozmarin poate conduce la aparitia unor reactii secundare neplacute, precum varsaturile, acumularea de lichide in plamani, spasme sau chiar coma.

Sursa foto: za-gradinata.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare