Terapii alternative

# masaj corp # masaj cu vibratii #beneficii masaj #masaj

Beneficiile masajului cu vibratii asupra corpului

Terapia prin masaj este destul de frecventa, in ziua de astazi tot mai multi oameni apeland la aceasta din cauza stresului si a oboselii cu care se confrunta. Aceste terapii pot fi realizate atat de catre terapeuti profesionisti ai masajului, cat si cu ajutorul unor dispozitive cu vibratii.

Iar dispozitivele de masaj cu vibratii au devenit tot mai cautate mai ales datorita faptului ca iti pot asigura confortul unui masaj in propria casa. Iata asadar tot ce trebuie sa stii despre masajul cu vibratii.

Beneficiile masajului cu vibratii

Masajul cu vibratii iti ofera o gama variata si larga de beneficii, pornind de la cele fizice, medicale, precum si emotionale. Efectele pozitive propriu-zise de care te poti bucura sunt urmatoarele:

  • O relaxare completa a corpului si a mintii deopotriva. Masajul cu vibratii nu doar ca iti poate relaxa muschii fiecarei parti a corpului, dar reduce si stresul si tensiunile acumulate de-a lungul zilei. Acesta are un impact pozitiv in ceea ce priveste productia de hormoni fericiti in corp si creste serotonina, principalul factor responsabil de asigurarea unei stari de bine.
  • Imbunatatirea fortei si masei musculare. Vibratiile actionate de dispozitivele de masaj functioneaza pe diferite grupuri musculare ale corpului tau, facand muschii mai activi si crescandu-le astfel rezistenta. Iar cresterea rezistentei musculare se va observa cu usurinta in momentul desfasurarii oricarui tip de antrenament fizic.
  • Actionarea circulatiei sangelui. Terapia masajului cu vibratii ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui in organism, incurajand totodata producerea de celule albe si rosii in sange. In acest mod, iti poti imbunatati sistemul metabolic si te vei simti mult mai bine.
  • Reducerea durerii. Pentru a reduce durerea aparuta in diferite zone ale corpului, nu este nevoie sa apelezi intotdeauna la tratament medicamentos. Poti incerca intai terapia masajului cu vibratii. Astfel, vei diminua durerea dintr-o zona specifica si vei ajuta muschii din jur sa se relaxeze.
  • Modelarea corpului. Nu in ultimul rand, masajul cu vibratii este benefic si pentru a iti imbunatati aspectul fizic. Acesta ajuta la arderea grasimilor, pierderea in greutate si tonifierea muschilor. Corpul tau se va simti si va arata mai bine, vei resimti o imbunatatire a tonusului si o netezire a pielii.

Cum functioneaza masajul cu vibratii

Dispozitivele de masaj cu vibratii pot fi dispuse pe diferite parti ale corpului, in functie de preferintele si nevoile tale. Vibratiile sunt transmise in diferite moduri si diferite intensitati, frecventa si directia acestora depinzand de alegerea ta.

Vibratiile sunt transmise corpului tau, masand zonele respective si eliberand muschii de stres, tensiune sau oboseala.

Afectiuni tratate prin masajul cu vibratii

Masajul nu mai reprezinta un moft, uneori putand fi extrem de benefic si pentru a trata si ameliora durerile aparute in urma diferitelor afectiuni medicale. Printre aceste boli se numara:

  • Depresia, o afectiune care afecteaza tot mai multe persoane, apare deseori din cauza stresului si a tensiunilor din familie sau de la locul de munca.
  • Reumatismul si artrita, reprezinta boli care produc mari dureri ale articulatiilor sau muschilor corpului.
  • Osteoporoza este o boala a oaselor, fiind caracterizata prin fragilitatea oaselor si posibilitatea ca acestea sa cedeze.
  • Leziunile cronice si diferite alte dureri ale corpului.

Tipuri de dispozitive pentru masajul cu vibratii

Dispozitivele de masaj cu vibratii sunt diferite si variate, astfel incat pot asigura un masaj potrivit pentru orice necesitate. Unele dispozitive au vibratii verticale, care actioneaza in sus sau in jos, iar altele folosesc vibratii orizontale. De asemenea, exista dispozitive care lucreaza pe toti muschii corpului sau pe anumite grupuri musculare.

Iata cateva exemple de dispozitive de masaj cu vibratii dintre care poti alege:

 

  • Salteaua pentru masaj. Acest tip de saltea nu numai ca maseaza corpul, dar are integrata si incalzire. Salteaua pentru masaj este foarte confortabila, fiind o alegere ideala pentru a te relaxa dupa o zi lunga petrecuta la locul de munca. O astfel de saltea dispune de mai multe zone de masaj si stimuleaza diferite parti ale corpului, printre care zona coapselor, a umerilor sau zona lombara. Alegerea zonei de masaj se poate face cu usurinta, cu ajutorul telecomenzii.
  • Perna pentru masaj. Aceasta perna pentru masaj este recomandata in primul rand pentru zona picioarelor – talpi, degete, calcaie, fiind totodata benefica si pentru spate. Acest tip de dispozitiv are rolul de a imbunatati circulatia sangelui, de a relaxa musculatura si de a ameliora durerile osoase si musculare. In plus, este usor de transportat, astfel incat poti beneficia de efectele sale pozitive oriunde.
  • Perna pentru masaj shiatsu. Daca iti doresti un dispozitiv care sa actioneze pe mai multe zone ale corpului, perna pentru masaj shiatsu este cea potrivita. Aceasta iti poate relaxa picioarele, spatele, dar si umerii si ceafa.
  • Centura pentru masaj. Muschii abdominali pot fi antrenati foarte bine cu ajutorul unui astfel de dispozitiv de masaj. Utilizand-o numai cateva minute pe zi, in timp ce iti desfasori orice alta activitate iti doresti, vei putea sa obtii talia la care visezi. Poti lucra atat zona frontala, cat si zona laterala a abdomenului.
  • Husa de scaun pentru masaj. Probabil nimic nu este mai confortabil decat sa stai pe scaun, sa iti desfasori activitatile de birou si sa te relaxezi in acelasi timp. Anumite huse de scaun pentru masaj au chiar si posibilitatea de a regla inaltimea si de a asigura caldura. Acest dispozitiv poate oferi masaj pentru diferite zone ale corpului, putand sa alegi intensitatea si zona pe care vrei sa o masezi.
  • Pelerina pentru masaj. Aceasta pelerina este ideala pentru a iti masa zona gatului, a umerilor si a spatelui, relaxandu-ti muschii si articulatiile care te dor. Aceasta este foarte confortabila si o poti utiliza chiar si atunci cand te odihnesti. Este usor de purtat, in unele cazuri se poate fixa folosind o clema magnetica.

Fiecare dispozitiv de masaj cu vibratii este disponibil in mai multe modele, cu caracteristici si preturi variate. Pe Shopu.ro vei gasi foarte multe astfel de aparate. In momentul alegerii unui astfel de dispozitiv este recomandat sa te gandesti cu atentie pentru ce zona sau zone ale corpului vrei sa il utilizezi si sa consulti ce proprietati are.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului