Terapii alternative

#remedii naturale #plante medicinale #ceai brusture #beneficii brusture

Beneficiile ceaiului de brusture. Ce boli trateaza cel mai rapid

Brusturele este o planta medicinala care si-a castigat rapid reputatia de "leac bun la toate". Ceaiul din radacina de brusture da cu bolile de pamant, curata rapid organismul de toxine si iti pune sanatatea la punct, datorita proprietatilor detoxifiante, anticancerigene, antimicrobiene sau antiinflamatoare. Iata care sunt cele mai importante boli si probleme de care poti scapa cu o simpla cura cu ceai de brusture!

Combate diabetul

Ceaiul din radacina de brusture este un adjuvant recomandat de fitoterapeuti in lupta contra diabetului, intrucat contine substante active care regleaza nivelul glicemiei din sange. Se consuma intern, in cure de 15 zile pe luna, cate 3-4 cani pe zi.

Trateaza infectiile urinare si renale

Infectiile interne - in special ale tractului uro-genital - pot fi tratate cu succes cu ajutorul ceaiului din radacina de brusture. Planta contine poliacentilene, substante cu rol antibiotic in organism, care trateaza cu succes afectiuni precum cistita, nefrita, infectiile urinare. Pentru combaterea infectiilor, fitoterapeutii recomanda atat consumul intern - cate 1 l de ceai pe zi - cat si uzul extern - bai de sezut zilnice.

Trateaza acneea

Brusturele este una dintre plantele cu cel mai puternic efect antimicrobian. Contine arctiozida, o substanta al carei efect in organism este comparabil cu al penicilinei, si ajuta la tratarea celor mai frecvente infectii ale pielii: acnee, furunculoza, cuperoza etc. Este util atat consumat intern, sub forma de ceai, cat si folosit extern, sub forma de cataplasme, direct pe locul afectat.

Calmeaza rapid durerile

Brusturele are un puternic efect antiinflamator, de aceea, planta este utila in alungarea unei game variate de dureri cauzate de reumatism, luxatii, entorse, intepaturi de insecte, artrita, guta etc.

Ajuta la slabit

Ceaiul de brusture este un adjuvant de nadejde si in curele de slabire, datorita proprietatilor detoxifiante sau depurative pe care le are. Combate constipatia si problemele digestive, elimina toxinele din corp si previne formarea straturilor adipoase. In plus, "topeste", pe termen lung, si celulita, in acelasi timp in care are grija de toata silueta ta.

Fara efecte secundare

Radacina de brusture este considerata una dintre cele mai sigure plante pentru sanatate, intrucat pana in prezent, nu s-au descoperit efecte secundare ale acesteia in organism.

Foto: Undergroundhealth.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare