Terapii alternative

#ceai alb #ceai alb slabit #ceai alb detoxifiant

Beneficiile ceaiului alb. Vezi ce efecte are asupra siluetei si longevitatii!

Ceaiul, dincolo de rolul sau de bautura de salon sau de licoare servita fierbinte pe timp de iarna, are un rol important in intretinerea si fortifierea organismului tau. Iata efectele benefice ale consumului acestei bauturi parfumate!

Bun pentru silueta

Ceaiul alb este un aliat in sculptarea corpului tau in sablonul formei perfecte. Efectul de accelerare a metabolismului asigurat de consumul de ceai alb te ajuta sa arzi grasimile mai rapid.

Continutul ridicat de cafeina se face responsabil de acest fenomen. Studiile efectuate de cercetatorii germani au relevat ca aceasta infuzie nu doar arde caloriile suplimentare, dar si previne depunerea grasimii prin energia pe care ti-o insufla si care iti stimuleaza nevoia de a face cat mai multa miscare.

Detoxifiant

Pe langa arderea grasimilor acumulate in tesuturi, ceaiul alb are un rol important in eliminarea toxinelor. Cu efect terapeutic direct asupra ficatului, ceaiul alb preia sarcina eliminarii colesterolului rau din organism, a reducerii tensiunii arteriale si a imbunatatirii circulatiei sangelui.

Previne cancerul

Anumite substante continute de ceaiul alb sunt considerate de cercetatori a avea legatura directa cu inhibarea celulelor canceroase in organism. Planta este folosita in China ca tratament alternativ pentru stoparea cancerului de colon, de prostata si de stomac.

Intareste oasele

Oamenii de stiinta au observat si ca un consum regulat de ceai alb ajuta la cresterea densitatii oaselor. Este recomandat sa il consumi pentru a preveni aparitia osteoporozei si a artritei.

Efect vizibil asupra frumusetii

Efectele curative ale ceaiului alb se fac vizibile si asupra tenului tau. O piele stralucitoare si curata poate fi obtinuta prin consumul regulat de ceai alb. Trei cani de ceai pe zi sunt mai mult decat suficiente pentru o stralucire naturala a tesutului cutanat.

Licoarea zeilor

In China, cele patru tipuri de ceai alb poarta denumiri legate de mitologia acestui popor. Ming Mei sau spranceana zeului longevitatii este produs din frunzele abia iesite pe ramura plantei.

Bai Mu Dan este un alt tip de ceai alb, frunzele fiind culese primavara. Yin Zen este un ceai alb la care frunzele si mugurii sunt culese si prelucrate doar cateva zile. Este recomandat pentru detensionarea organismului. Silvery Pekoe are o aroma puternica, ce iti va fermeca simturile ore intregi. Frunzele pentru prepararea lui sunt culese, de asemenea, primavara.

Sursa mugurilor si a frunzelor tinere din care se prepara ceaiul alb este Camellia sinensis, aceeasi planta originara din China responsabila cu aparitia pe piata a ceaiurilor verzi si negre.

Acestea sunt uscate la soare inainte de a fi maruntite si pregatite pentru infuzie. Cu toate acestea, frunzele si mugurii nu sunt lasati sa oxideze in lumina soarelui, fiind mai aproape de starea lor naturala decat in cazul celorlalte doua tipuri de ceai, verde si negru.

Sursa foto: impressivemagazine.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare