Terapii alternative

#tulburari de somn #sforait #insomnie #cuplu #somn

Bautura anti-sforait. Se prepara usor in casa

Multe persoane au probleme cu somnul – se trezesc in timpul noptii, se rasucesc in pat si transpira. Insa mai exista un factor care impiedica somnul bun: sforaitul partenerului.

Sforaitul ocazional este bun si nu reprezinta o problema. Insa sforaitul regulat, noapte de noapte, poate provoca un adevarat dezastru in viata de cuplu. Multe femei casatorite se plang adesea ca sotii lor sforaie atat de tare incat ele nu au de ales decat sa se mute in alta camera.

Inainte de a cauta astfel de solutii e important sa intelegem ce anume provoaca sforaitul si de ce nu toata lumea se confrunta cu aceasta problema.

Potrivit specialistilor, principalul vinovat pentru sforait este excesul de mucus prezent in caile respiratorii. Deci, daca incerci si reduci cantitatea de mucus din caile respiratorii, intensitatea sforaitului va scadea automat. Totusi, cum scapi definitiv de sforait? Iata o reteta miraculoase care poate face ca toate problemele cu sforaitu sa dispara intr-o clipa.

Cum se prepara aceasta bautura

Ia doua mere si doi morcovi si pune-i intr-un blender. Stoarce peste sucul de la o jumatate de lamaie. Ia o bucata de ghimbiri, curat-o si pune-o si pe ea in blender. Adauga o jumatate de ceasca de apa si amesteca aceste ingrediente pana cand obtii un suc omogen. Bea tu sau partenerul tau, in functie de care dintre voi are probleme cu sforaitul, cu jumatate de ora inainte de culcare. Faceti-va un obicei din a bea acest suc miraculos. Nu este doar sanatos, ci va ajuta si la obtinerea unui somn bun.

Mai poti incerca si cateva metode naturale care te vor ajuta sa dormi mai bine, precum acestea:

1. Schimba pozitia de dormit

Culca-te pe o parte in loc sa dormi pe burta sau pe spate. Desigur, nu exista nici o garantie ca vei opri sforaitul de indata ce iti schimbi pozitia, dar cu siguranta te va ajuta pe termen lung.

2. Inalta perna

Cel mai simplu mod de a face asta este sa instalezi panouri plate din lemn la capatul superior al patului. In felul acesta, perna va sta mereu mai sus, mentiandu-ti capul intr-o pozitie ridicata. Limba nu va mai cadea si nu iti va mai bloca caile respiratorii.

3. Slabeste

Excesul de greutate este unul dintre motivele pentru care sforaie oamenii. Grasimea din jurul gatului ingreuneaza respiratia. Acest lucru va duce la sforait, intrucat se intrerupe fluxul de aer si se creeaza vibratii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare