Terapii alternative

# ciupitura tantari #tantari #insecte

7 motive pentru care te ciupesc tantarii mai mult decat pe altii

 

Lunile calduroase inseamna si o inmultire masiva a tantarilor, insecte care ne creeaza neplaceri in special cand stam afara. Doar ca nu toata lumea e preferata de tantari. Pe unii ii ciupesc mai mult decat pe altii si mereu ne intrebam de ce.

Iata cateva dintre motivele pentru care s-ar putea sa te numeri printre cei intepati de micile insecte:

Transpiri

Dioxidul de carbon pe care il elimini atunci cand faci sport, spre exemplu, atrage tantarii. Cu cat respiri mai greu, cu atat emiti mai mult CO2, astfel incat devii atractiva pentru aceste insecte. Acesta este motivul pentru care te ciupesc mai mult pe tine decat pe altii.

Iti place berea

Mirosul si chimia pielii se schimba dupa ce bei bere si, culmea, tocmai asta le place si tantarilor, care te vor vizita mai abitir.

Iti transpira picioarele

Chiar daca pare greu de crezut, tantarilor le place mirosul picioarelor transpirate. Vrei sa scapi de ei? Foloseste spray antiperspirant pentru picioare!

Folosesti un repelent DEET-free

Evident ca un repelent fara pesticide este indicat, insa nu este la fel de eficient pentru tantari. Multe insecte au devenit „imune”. In schimb, daca folosesti un spray care contine eucalipt sau lemon grass, atunci ai sanse mari sa scapi de tantari.

Ai montat lampi cu halogen anti-tantari

Sa nu crezi ca daca ai instalat capcane despre care se spune ca tin tantarii la distanta acestia nu se vor mai apropia de tine sau de curtea ta! Din contra. Stiu cum sa se fereasca de ele si, intrucat emit dioxid de carbon, e posibil ca mai mult sa ii atraga in preajma ta.

Esti insarcinata

Femeile gravide sunt un adevarat „deliciu” pentru tantari. Intrucat emana mai mult dioxid de carbon, atrag tanatarii in preajma lor, astfel ca se vor confrunta cu mai multe intepaturi de insecte decat partenerul lor de viata, de exemplu.

Porti haine in culori care ies in evidenta

Tantarii nu se folosesc doar de simtul mirosului, ci si de cel al vederii pentru a localiza oamenii in spatiu si a-si selecta apoi cele mai apetisante victime. Prin urmare, daca porti haine in culori care ies usor in evidenta - rosu, albastru inchis sau nuante neon, iti maresti automat sansele de a fi muscata de tantarii care te repereaza cu mai multa usurinta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare