Terapii alternative

#ulei de masline #piele uscata #arsuri solare #miere #remedii naturiste

5 remedii simple pentru acasa

Problemele usoare de sanatate care se pot ivi in casa sau chiar in afara acesteia, pot fi uneori tratate cu ingrediente naturale , deja existente in bucataria ta. Astfel, zaharul, otetul de mere, laptele sau uleiul de masline sunt ingrediente absolut vindecatoare pentru anumite afectiuni, mai ales pentru problemele pielii.

Iata cateva dintre cele mai utilizate si cu efecte absolut uimitoare:

 

Miere, pentru rani minore

 

In cazul in care te-ai taiat, zgariat sau printr-un anumit gest te confrunti cu o rana deschisa, maseaza zona respectiva cu putina miere. Mierea are rolul de a mentine la distanta bacteriile care se pot face responsabile de infectarea unei rani deschise. Maseaza pentru 3 – 5 minute mierea pe rana, dupa care clateste cu apa rece si aplica un plasture cu rivanol sau tamponeaza cu apa oxigenata.

Incearca sa eviti spirtul deoarece acesta nu se aplica pe ranile deschise pentru ca provoaca usturimi foarte mari si poate duce la inflamarea puternica a zonei respective.

 

Albus de ou pentru arsuri

 

Pompierii si medicii sustin ca in cazul arsurilor usoare, este recomandat sa aplici cat se poate de repede albus de ou pe zona respectiva. Albusul de ou are in compozitia sa o cantitate foarte mare de colagen natural, ingredient care ajuta la refacerea si repararea imediata a pielii. Atentie insa, acest remediu se foloseste doar in cazul arsurilor usoare, superficiale.

Pentru cazuri grave, se recomanda sa mergi de urgenta la camera de garda a celui mai apropiat spital. Nu uita ca arsurile pot lasa cicatrici foarte urate, iar unele pot provoca chiar si moartea.

 

Lapte sau iaurt pentru arsuri solare

 

Daca ai stat prea mult la soare si nu ai foslosit crema cu factor de protectie, este foarte posibil sa ai de a face cu pielea rosie , usturimi si arsuri. In acest caz, nu poti decat sa te duci in baie (in cada de preferat) si sa iti masezi corpul cu lapte proaspat sau iaurt simplu (fara fructe).

Dupa aplicare, lasa-l sa actioneze cat se poate de mult, iar apoi indeparteaza lactatele de pe piele cu ajutorului jetului de apa calduta. De asemenea, efectele arsurilor solare pot fi ameliorate prin administrarea unei aspirina si printr-o hidratare intensa.

 

Zahar si ulei de masline pentru piele uscata

 

Daca ai pielea uscata si chiar descuamata, este foarte probabil ca acest lucru sa fie creat de imposibilitatea pielii de a respira din cauza unui strat de piele moarta, dar si din cauze lipsei unei hidratari eficiente. In acest sens, iti poti face un scrub format din doua linguri de zahar si 3 linguri de ulei de masline pe care sa le amesteci intr-un borcanel de dimensiuni reduse.

Dupa ce te-ai spalat cu sapun/ gel de dus , aplica acest scrub si maseaza bine toata pielea, insistant la coate si genunchi, adica acolo unde se acumuleaza cea mai multa piele moarte si unde epiderma are tendinta de a se usca.

Dupa ce lasi sa actioneaza cateva minute, clateste bine cu apa calduta si eventual mai foloseste un gel de dus hidratant (in cazul in care nu suporti prea bine senzatia de grasime). Aplica acest tratament o data pe saptamana, iar in scurt timp, pielea ta va avea o stralucire delicata, va fi mai hidratata si mai sanatoasa.

 

Miere pentru buze uscate

 

Buzele uscate sunt semn al deshidratarii sau al expunerii la frig si vant. Asadar, in afara de o hidratare potrivita si a-ti proteja pielea de conditii meteo extreme, iti poti masa buzele cu putina miere de albine. Aceasta are rolul de a hidrata si de a imbunatati aspectul pielii intr-un timp foarte scurt.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare