Terapii alternative

#yoga nerv sciatic #yoga sciatica #yoga

5 posturi de Yoga care inlatura durerea cauzata de sciatica in 15 minute

Sciatica este denumirea durerii care radiaza de-a lungul nervului sciatic, de la nivelul spatelui pana spre picior si este experimentata de aproximativ 40% dintre adulti. Simptomele pot aparea usor si sunt simtite mai mult in timpul noptii, in timpului stranutului sau a rasului.

Acestea includ dureri de-a lungul spatelui pana la coapse si gambe, senzatie de amorteala si slabiciune musculara sau sentimente de "ace" la nivelul picioarelor.

Profesorul de yoga acreditat international Dana Tupa considera ca o serie de 5 posturi de yoga, practicate pentru 15 minute, pot inlatura foarte usor durerea nervului sciatic si ne pot pot reda imediat vitalitatea si mobilitatea de care avem nevoie.

  1. Dandasana (staff pose). “Asaza-te cu picioarele intinse si palmele pe podea. intinde picioarele si spatele, inspira adanc. Este o pozitie de baza in yoga, care va intinde si relaxa picioarele, va activa partea inferioara a spatelui si va imbunatati fluxul sanguin, cu efecte pozitive nervului sciatic”, explica cunoscutul profesor de yoga.
  2. Shalabhasana (locust pose). "Culca-te pe abdomen cu mainile pe langa corp si ridica picioarele, bratele si pieptul. Departeaza picioarele in exterior si interior, repetand actiunea. Cu grija, adu corpul in pozitia initiala”, afirma profesorul de yoga Dana Tupa.
  3. Setu Bandhasana ca varianta pentru sciatica. "Culca-te pe spate si indoaie usor genunchii. Gliseaza o caramida sub partea dorsala, inlatura caramida si revino la pozitia initiala. Exerseaza de cateva ori aceasta postura pana cand simti ca durerile de spate si picioare se estompeaza”, declara Dana Tupa.
  4. Supta Padangusthasana. "Culca-te pe spate si adu genunchiul stang deasupra pieptului. Pune o banda in jurul talpii, ridica piciorul stang pana la nivelul maxim si mentine pozitia timp de 10 secunde. Repeta aceeasi procedura cu piciorul drept”, explica profesorul de yoga.
  5. Ardha Matsyendrasana. "Stai in sezut, incruciseaza-ti genunchiul drept pe sub piciorul stang si pozitioneaza-ti talpa in exteriorul soldului stang. Aseaza apoi talpa stanga in afara coapsei drepte, avand genunchiul ridicat. intoarce corpul spre partea stanga si aseaza-ti mana stanga pe podea, langa spate. Repeta aceeasi postura pe partea opusa, egal ca si timp de practica", spune profesorul de yoga Dana tupa, fondatorul PURNA Yoga Academy – prima scoala de yoga din Romania acreditata de Yoga Alliance International USA. 

Sursa foto: i-MEDIC.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare