Terapii alternative

#tratare varice #terapii alternative #tratamente naturiste #plante #varice

5 leacuri naturale pentru tratarea varicelor

1 din 5 romani sufera de varice, potrivit unui studiu recent realizat de Vein Consult. Afectiunea este intalnita in proportie de 80% la femei. Este o povara grea, atat din cauza aspectului inestetic, dar si a durerilor, insa nu imposibil de anihilat. Poti apela cu incredere la remediile naturale, deoarece au efecte dovedite.

Galbenele

Florile de galbenele au proprietati calmante si antiinflamatoare, de aceea sunt un remediu excelent impotriva varicelor. Pune 15 lingurite de flori uscate de galbenele in 400 de ml de ulei de masline. Lasa la macerat, intr-un loc intunecos, ferit de lumina si caldura, timp de 14 zile. Aplica remediul in fiecare seara pe zonele afectate de varice, pana cand problema incepe sa se amelioreze.

Samburi de struguri

Extractul din samburi de struguri calmeaza durerile si furnicaturile, simptome des intalnite la persoanele cu varice. Totodata, are un puternic efect antiinflamator si este bogat in antioxidanti. Extractul poate fi gasit la magazinele cu produse naturiste, fie sub forma de capsule, fie sub forma de tinctura. Adauga 3-4 picaturi de tinctura intr-o ceasca cu apa sau ia cate o pastila de trei ori pe zi. Urmeaza acest tratament timp de minim trei luni.

Spanz

Un aliat eficient impotriva neplacutelor varice este si spanzul, pe care cel mai bine este sa il folosesti sub forma de tinctura. Ai nevoie de 2-3 radacini de planta, pe care le tai marunt. Pune-le la macerat in alcool de 70 de grade, timp de 7 zile. Trebuie doar sa masezi usor zonele afectate cu un tifon imbibat in tinctura, seara, inainte de culcare. Tratamentul poatefi urmat pe o perioada nedeterminata.

Urzici

Ceaiul de urzica este util in ameliorarea bolii, mai ales daca incepi cura de la primele simptome. Peste doua lingurite de frunze uscate de urzica toarna o cana cu apa ferbinte. Lasa ceaiul la infuzat timp de 15 minute. Ceaiul se bea neindulcit, de 3 ori pe zi, intr-o cura de o luna.

Varza

Frunzele de varza au efect calmant, dar pun si sangele in miscare. Inainte sa mergi la culcare,aplica o frunza proaspata pe zona afectata. Pune un pansament deasupra, astfel incat sa reziste pana dimineata. Remediul este indicat cand apar senzatia de picioare grele si furnicaturile.

Patlagina

Frunzele uscate de patlagina iti sunt si ele de ajutor. Peste 2 linguri de planta maruntita, toarna 300 de ml de apa fierbinte. Lasa infuzia sa se raceasca, apoi aplica un tifon imbibat in infuzie pe zona afectata si lasa-l sa actioneze pana cand acesta e usuca. Esre recomandat sa urmezi acest tratament de 2-3 ori pe zi timp de trei luni.

Sursa foto: risorseutili.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare