Terapii alternative

# ceaiuri gustoase # ceaiuri sanatoase #beneficii ceaiuri #ceaiuri

5 ceaiuri gustoase si beneficiile acestora pentru sanatate

Natura reprezinta intotdeauna o sursa de sanatate, motiv pentru care, ori de cate ori ne dorim sa ne mentinem in forma, este bine sa apelam la ceaiuri, acestea fiind remediile naturale cele mai cunoscute in prevenirea si tratarea anumitor afectiuni.

Ceaiul verde, o sursa bogata de antioxidanti si vitamine

Ceaiul verde este cunoscut in intreaga lume pentru numarul mare de antioxidanti si vitamine pe care le contine, fiind recomandat mai ales in cazul persoanelor care tin diete sau incep anumite cure de detoxifiere. Cu ajutorul sau, elimini mai usor toxinele din organism, acesta fiind un bun remediu pentru sanatate.

De asemenea, ceaiul verde contine polifenoli naturali, care protejeaza ficatul si lupta impotriva actiunilor nocive ale radicalilor liberi. In plus, acestia contribuie la intarirea sistemului imunitar, te protejeaza de aparitia cancerului si actioneaza impotriva bolilor cardiovasculare. De asemenea, consumul de ceai verde este recomandat atunci cand vrei sa elimini kilogramele in plus.

Prin urmare, se poate spune despre ceaiul verde ca este unul dintre acele ceaiuri gustoase si cu multiple beneficii pentru sanatate, pe care orice persoana le poate include in dieta sa alimentara.

Ceaiul negru, un energizant natural valoros

Ai nevoie de un boost de energie si nu iti doresti sa consumi cafea sau alte bauturi energizante, ci iti doresti sa apelezi la remediile oferite de natura? Ceaiul negru este un bun energizant natural. Acesta a aparut pentru prima oara in China si de acolo a ajuns sa fie raspandit in intreaga lume.

Ceaiul negru este un bun energizant, motiv pentru care nu trebuie sa fie consumat inainte de culcare. Se spune ca acest ceai contine teina, o substanta ce ofera multa energie. In plus, acesta contine polifenoli, mai exact antioxidanti care au rolul de a lupta impotriva actiunii radicalilor liberi din organism, protejandu-te astfel impotriva aparitiei cancerului.

Ceaiul negru contine uleiuri volatile, potasiu, fosfor, iod, fluor si multe vitamine, precum cele din grupul B, C, PP si K, contribuind astfel la revigorarea sistemului nervos. Acesta stimuleaza activitatea creierului, protejeaza organismul de imbolnavirile cardiovasculare si digestive, mentine sanatatea orala, scade colesterolul si intareste imunitatea.

Ceaiul alb, o sursa bogata de polifenoli

Ceaiul alb este realizat din muguri si frunze de ceai care au fost stranse inainte de a ajunge la maturitate. Acesta a fost descoperit in China, fiind un bun remediu pentru sanatate. Ceaiul alb are efecte anticelulitice, contribuie la incetinirea procesului de imbatranire a pielii, previne aparitia cancerului si imbolnavirile cardiovasculare, micsoreaza valorile colesterolului rau din organism, lupta impotriva acneei si are grija de sanatatea ta orala.

Ceaiul de ghimbir, aliatul de nadejde al sistemului digestiv

Ghimbirul este un bun remediu pentru sanatate, fiiind consumat atat sub forma de ceai, cat si in stare proaspata sau sub forma de pulbere. Acesta este un remediu bun pentru digestie, intareste imunitatea organismului, amelioreaza simptomele de greata si varsaturile, previne aparitia cancerului, trateaza problemele respiratorii si contribuie la reglarea functiilor sexuale, datorita efectului sau afrodisiac. In plus, ghimbirul accelereaza arderile, motiv pentru care este este introdus in cele mai eficiente diete de slabit.

Ceaiul de galbenele, valoros pentru tratarea inflamatiilor

Galbenelele sunt plante foarte cunoscute, termenul popular de craite fiind cel utilizat in cazul acestora. Galbenelele contin uleiuri volatile, vitamina C, saruri minerale si substante proteice, saponozide, mucilagii, flavonoizi, acid malic si numeroase alte substante pretioase pentru sanatate.

Ceaiul de galbenele contribuie la tratarea ulcerului gastric si la prevenirea unor infectii ale cavitatii bucale. De asemenea, avand efect antiinflamatoriu si antispastic, acestea contribuie la reducerea intensitatii crampelor menstruale. In plus, consumul acestuia contribuie la prevenirea aparitiei constipatiei, imbunatateste digestia, are grija de piele si trateaza ciuperca unghiilor. Ceaiul de galbenele accelereaza arderile, motiv pentru care este folosit in cadrul procesului de slabire.

Prin urmare, consumul acestor ceaiuri obtinute din produse organice prezinta numeroase beneficii pentru sanatate.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare