5 beneficii nestiute ale uleiului de oregano

Terapii alternative

#beneficii #oregano #ulei oregano #beneficii ulei oregano #terapii alternative

5 beneficii nestiute ale uleiului de oregano

Uleiul de oregano este un remediu naturist cu multiple beneficii pentru sanatate. Desi nu este la fel de popular precum alte uleiuri vegetale, uleiul de oregano promite sa castige din ce in ce mai mult teren in randul persoanelor care vor sa-si imbunatateasca starea de sanatate si sa previna anumite afectiuni cu ajutorul produselor naturiste. Descopera beneficiile nestiute ale uleiului de oregano si profita de ele pentru a-ti ajuta sanatatea!

1. Trateaza infectiile pulmonare

Uleiul de oregano este un remediu excelent in cazul in care te confrunti cu infectii pulmonare. Tot ce trebuie sa faci este sa pui cateva picaturi de ulei intr-un vas cu apa fierbinte si sa faci o inhalatie. Vaporii vor dezinfecta caile respiratorii si plamanii, iar afectiunea se va vindeca mult mai repede.

2. Trateaza psoriazisul si alte afectiuni ale pielii

Administrat direct pe piele, de 2-3 ori pe zi, uleiul de oregano poate trata unele boli frecvente, cum ar fi psoriazisul, micozele, furunculele, acneea, negii si ciuperca piciorului. Uleiul de oregano se maseaza pe zona afectata pana cand este absorbit in piele. De asemenea, poate fi adaugat si in gelul de dus sau in sapunul lichid.

3. Combate matreata

Matreata si iritatiile scalpului pot fi combatute cu ajutorul uleiului de oregano. Este suficient sa adaugi cateva picaturi de ulei in sampon, sa aplici amestecul pe scalp si sa il lasi sa actioneze cateva minute. Parul se spala si se clateste ca de obicei.

4. Scade riscul de parodontoza

Parodontoza sau boala parodontala este o afectiune cauzata de placa bacteriana necuratata de pe suprafata dintilor. In timp, ea poate duce la pierderea dintilor si este foate greu de tratat, de aceea trebuie sa o previi. Pentru a dezinfecta cavitatea bucala, poti peria dintii cu putin ulei de oregano, iar daca te confrunti cu o inflamatie gingivala, maseaza usor zona cu ulei, pentru a combate bacteriile daunatoare.

5. Inhiba dezvoltarea bacteriilor

Uleiul de oregano poate inhiba dezvoltarea bacteriilor, inclusiv a celor rezistente la antibiotice. Substanta minune din uleiul de oregano se numeste carvacol si este eficienta in combaterea unor bacterii precum Giardia duodenalis, Escherichia Coli, Candida, Salmonela enterica si Staphylococcus aureus.

Administrat intern (5 picaturi de 3-5 ori pe zi, sub limba sau dizolvate in apa), uleiul de oregano poate preveni inclusiv infectarea post operatorie cu stafilococ auriu, care poate fi mortala.

Sursa foto: stylecraze.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare