Terapii alternative

# produse pentru sanatate #sanatate de fier #produse apicole #tratamente naturiste #imunitate #tratamente alternative

4 produse apicole, pentru o sanatate de fier!

Produsele apicole sunt un miracol pentru sanatate. Acestea au proprietati antibacteriene, antiinflamatorii, antifungice si antivirale si iti protejeaza organismul in sezonul rece si iti dau in schimb energie si pofta de viata.

Miere de Manuka

Mierea de Manuka este cunoscuta ca fiind cel mai puternic antibiotic oferit de natura. Datorita proprietatilor sale antibacteriene, antiinflamatorii, antifungice, antioxidante, antivirale si antiseptice, aceasta reprezinta un aliat de nadejde pentru sanatate. Desi este obtinuta de peste 100 de ani, mierea de Manuka a devenit populara odata cu descoperirea activitatii nonperoxidice specifica (NPA), activitatea care asigura puterea antibacteriana. Asigura-te ca alegi o miere de Manuka originala, raw, neprocesata, 100% naturala pentru a te bucura de beneficiile acestui produs exclusivist.

Pastura

Pastura este polenul depozitat in faguri ce fermenteaza in mod natural sub influenta substantelor adaugate de albine, a microorganismelor si datorita conditiilor de conservare. In urma fermentatiei, care dureaza trei luni, rezulta un produs diferit de polenul initial, avand o valoare terapeutica si antibiotica de trei ori mai mare decat acesta. In plus, se digera mult mai usor, deoarece granulele de polen sunt deschise, iar prin fermentatie exina (peretele celular al polenului) s-a degradat. Drept urmare pastura are proprietati valoroase datorita unui continut mai ridicat in monozaharide, vitamina K, enzime si aminoacizi, a unui procent mai mare de polen cu exina lizata (deci mai usor asimilabile) si datorita unei aciditati mai crescute, ceea ce reprezinta un factor esential in pastrarea si mentinerea echilibrului metabolic.

Propolis

Propolisul este un amestec de substante culese de pe cel putin 20 de specii de arbori si care reprezinta o bariera de protectie pentru stup. Studiile au aratat ca 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite si 30 de tipuri de virusuri si sunt distruse de catre propolis datorita proprietatilor sale antiinfectioase. Acesta se gaseste sub forma de tinctura, de spray, unguent sau in forma bruta. In functie de tipul acestuia, propolisul poate fi folosit in afectiunile respiratorii, contra arsurilor sau eczemelor, in tratarea infectiilor bucale sau pentru intarirea sistemului imunitar, potrivit vegis.ro.

Laptisor de matca

Laptisorul de matca este o substanta secretata de glandele hipofaringiene ale albinelor si are rol de hrana pentru regina si pentru larvele albinelor, in primele trei zile de viata ale acestora. Este produs in cantitati reduse, de aceea nu este un produs consumat la scara larga. Acesta este insa singurul produs natural in care se gaseste 10 HDA, un acid cu un important rol antibacterian, antifungic si viral, care stimuleaza si producerea de celule stem. De asemenea, tot in laptisorul de matca exclusiv se gaseste si acetilcolina, cu un rol esential in transmiterea impulsurilor neuronale. In plus, acest produs uimitor este bogat si in complexul de vitamine B, dar si in aminoacizi esentiali precum lizina, valina, leucina, izoleucina, metionina, fenilalanina si treonina. Astfel, laptisorul de matca functioneaza ca stimulent cu actiune energizanta, reface celulele nervoase, reduce colesterolul si ajuta la refacerea organismului dupa interventii chirurgicale, fiind recomandat inclusiv in cazul oboselii cronice, randamentului scazut din punct de vedere psihic si fizic, anorexiei, afectiunilor hepatice si nu numai.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului