Terapii alternative

# alimente imunitate # remedii raceala #alimente raceala #remedii naturiste #sistem imunitar

10 legume si fructe care tin la distanta raceala

Este sezonul racelilor, iar discomfortul este dublat de vremea rece, de oboseala si de alti factori care nu fac decat sa te deprime. Tocmai de aceea ai nevoie de un sistem imunitar perfect. Si il poti obtine daca vei consuma aceste 10 alimente, aliati pretiosi in lupta cu raceala si gripa, mai ales pe timp de iarna:

1. Usturoi contra racelii 

Este aliatul numarul 1 al sistemului imunitar. Expertii in terapii alternative spun ca ar trebui sa consumi usturoi imediat ce simti ca te gadila gatul. Este suficient sa iei un catel mai mare, sa-l tai in cateva bucati, de marimea unei pastile, si sa le inghiti. Asa nu vei avea nici respiratia urat mirositoare, iar sistemul tau imunitar va primi un boost de energie.

2. Iaurt pentru bacteriile bune

Iaurtul contine probiotice, adica bacterii bune care ajuta sistemul imunitar. Specialistii sustin ca 70-80% din sistemul imunitar are "radacinile" in intestine, prin urmare trebuie sa le protejezi. De preferat ar fi sa introduci iaurtul in dieta ta zilnica.  

3. Supa de pui pentru raceala 

Chiar daca il consideri un remediu depasit, nu este asa. In primul rand, asa te hidratezi, iar in plus aceasta contine minerale (de la magneziu si fosofor la sodiu), dar si amino-acizi. 

4. Spanac pentru sistemul imunitar 

Super leguma este bogata in acid folic si vitamina C, aliaati de nadejde ai unui sistem imunitar sanatos.

5. Broccoli, aliat impotriva racelii

Cu siguranta, multi il dau deoparte din farfurie, insa este fresit. Are vitamina C, calciu, ajuta la detoxifierea organismului si intarirea sistemului imunitar.

6. Grepfruit, plin de  vitamina C

Desi cei mai adesea cand ne ia raceala bem repede un pahar cu suc de portocale, nutritionistul american Andrea Moss spune ca ar trebui sa ne indreptam atentia catre surata sa mai amara. O jumatate de grepfruit de cateva ori pe sapatamana ajuta sa ne pastram un sistem imunitar solid. In plus, are mai putin zahar. 

7. Un praf de scortisoara

Potrivit nutritionistei americane, ar trebui sa consumam zilnic putina scortisoare. Are proprietati  antivirale, antibacteriene si antifungice, pe langa faptul ca aduce o aroma deosebita oricarui preparat.

8. Pepenele rosu

Cel putin o felie pe zi. Are vitamina A, vitamina C si lycopen. Daca vi se pare greu de gasit iarna, il puteti inlocui cu rosii sau suc de rosii.

9. Stridiile, bogate in zinc

Intr-adevar, zincul le face un aliat de nadejde al sistemului imunitar. Cum insa sunt destul de scumpe, puteti consuma cat de des (aproape in fiecare zi), cele la conserva. 

10. Ciuperci contra racelii

Sunt printre putinele alimente care contin vitamina D. Le poti consuma tot anul, mai ales ca sunt un aliat de nadejde si impotriva cancerului. 

Foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare