Medicul raspunde

# nevoie implant dentar #Dr. Serban #implant dentar

Nevoia de implant dentar – explicatii pas cu pas de la Dr. Serban

Mai ales in perioada calda a anului exista o tendinta in crestere a celor care isi incep lucrarile dentare de orice fel. Un soi de trend ce se suprapune cu mai mult timp liber, perioada de concedii sau de intoarcere in tara. Cu sau fara teama de durere, insa cu nevoia clara de a repara ceea ce natura inca ti-a mai permis sa ai, iata ce trebuie sa stii despre implanul dentar. Dr. Serban ne explica.

 

In primul rand, increde-te in aceasta procedura. In ultimii ani acest segment s-a dezvoltat atat de mult incat domeniul de stomatologie cu specializare pe implanturi este apreciat chiar si de straini. Avem turisti ce vin cu scop medical in Romania si printre altele prefera si lucrarile dentare aici. Si aici Dr. Serban are o explicatie: “In cadrul clinicii noastre punem accent pe implantologie de inalta clasa. Spre exemplu folosim si metoda microscopului, lucram minutios si asta exclude orice risc de probleme ulterioare ce pot sa apara din cauza unor mici aspecte greu de observat cu ochiul liber.”

Cu si despre implantul dentar, in amanunt

Implantul dentar este de fapt o radacina falsa, realizata din materiale agreate de organism – spre exemplu din titan – si pe structura careia se sustine noul dinte. O astfel de procedura se realizeaza sub efectul de anestezie locala pentru a se diminua nivelul de durere.

Pentru a fi candidat ideal pentru un implant dentar trebuie sa te definesti ca pacient cu cel putin un dinte lipsa. Insa conteaza extrem de mult maxilarul si asta pentru ca el sustine prima parte de implant, asa cum ne detaliaza Dr. Serban. Cu gingii sanatoase si structura osoasa pe masura, un pacient poate oricand opta pentru un implant ca cea mai buna optiune pentru a-si completa dentitia.

Dureaza? Procedura in sine nu se realizeaza extrem de repede pentru ca “graba strica treaba” cum spune o vorba din popor. Mai mult decat atat, conteaza ca fiecare pas sa se realizeze pe masura ce structura de implant permite asta. Se incepe in prima faza cu depistarea starii de apt a unui pacient, cu o radiografie specifica. Procedura in sine poate fi considerata destul de avansata avand in vedere implantarea in sine si cusaturile pe gingie. Este o operatie pana la urma.

“Dureaza intre 3 si 6 luni intreg procedeul de osteointegrare si timpul necesar pentru a finaliza procedura de implant. In acest rastimp nu trebuie sa nu se puna presiune pe zona cu pricina, pentru ca recuperarea sa fie rapida.”

Cum intretinem dintii dupa implant

Dupa implant “dintele fals” actioneaza ca si unul natural. La fel ca si pana la momentul de implant se considera necesar periajul si toate tehnicile cunoscute pentru curatare eficienta si frecventa, de zi cu zi. Dincolo de educatia de igiena se considera necesare in continuare si vizitele la medicul stomatolog pentru verificari pentru ca implantul dentar sa fie functional si cu o muscatura corecta.

O lectie de pretuire a ceea ce natura ne-a dat, o lectie despre sanatatea orala, implantul dentar este o forma moderna de a recapata lipsa dintilor. Din fericire avem aceasta sansa, insa pana la multumirea de a avea din nou o dantura completa trebuie sa avem rabdare si incredere in medicul in mainile caruia ne incredintam.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare