Medicul raspunde

#culoare dinti #albire dinti #albire dinti laser #detartraj

Albirea dintilor, un moft?

Albirea dintilor a fost considerata o procedura dentara optionala, o procedura ce tine mai degraba de estetica, prin urmare lasata mereu pe alta zi. Mai ales ca dantura care nu este alba nu doare, cu atat mai putin romanii se inghesuie sa isi albeasca dintii. De ce este aceasta o optica gresita si de ce ar trebui sa ne albim dintii ne explica medicul Claudiu Lupascu, de la LLL Dental.

Ce factori influenteaza culoarea dintilor?

Dr Claudiu Lupascu: Estetica dentara este latura stomatologiei care se ocupa de obtinerea unui zambet cat mai frumos si atragator. Atunci cand zambetul nu mai are stralucirea de alta data, nu mai zambim cu aceeasi naturalete si parca devenim din ce in ce mai putin increzatori in noi, albirea dentara este procedura cu cea mai mare cautare din categoria esteticii dentare. Fumatul, consumul excesiv de cafea sau ceai, antibioticele luate in copilarie, consumul de alimente colorate sau doar mostenirea genetica ori imbatranirea sunt tot atatea cauze ale colorarii danturii inspre alb-galbui.

Ce trebuie sa facem pentru dinti mai albi?

Dr Claudiu Lupascu: Primul pas in a obtine dinti frumosi este o igienizare corecta (detartraj), procedura urmata la scurt timp de folosirea unor tehnici de albire a dintilor. Albirea in cabinet consta in aplicarea unui gel cu substanta activa pe suprafata dintelui dupa ce s-a realizat izolarea gingiei si a partilor moi. Este activat de o lampa speciala, timp in care pacientul sta relaxat pe scaun intr-o ambianta placuta. Este o metoda rapida si foarte eficienta. Rezultatele albirii sunt spectaculoase, obtinandu-se albiri in medie cu 2-4 nuante mai deschise.

Cat dureaza o procedura de albire a dintilor?

Dr Claudiu Lupascu: Destul de putin, acum. De exemplu, in clinica stomatologica LLL Dental gasiti unul dintre cele mai bune dispozitive medicale cu laser, dezvoltate special pentru cabinetele stomatologice. Procedura albirii folosind acest laser este una extrem de simpla, rezultatele fiind uimitoare - se realizeaza albiri ale dintilor si de pana la 10 nuante. Folosirea laserului EPIC™ pentru albirea dentara scurteaza cu mult timpul de tratament – timpul mediu de albire este de 20 de minute, fiind solutia cea mai eficienta si minim invaziva disponibila pe piata.

Cat timp raman dintii albi?

Dr Claudiu Lupascu: Indiferent de tehnica de albire aleasa, culoarea obtinuta in urma albirii in cabinet se stabilizeaza dupa cateva zile, timp in care dinții se albesc in continuare. Dupa albirea dintilor puteti avea o sensibilitate dureroasa (aproximativ 2-3 zile) care va disparea in scurt timp. Albirea dintilor nu este permanenta, dupa o perioada de 6-12 luni trebuie repetata, perioada variind in functie de obiceiurile fiecarui pacient (fumat, consum de cafea, ceai si vin rosu, coloranti alimentari). Pentru a mentine cat mai mult timp culoarea obtinuta va recomandam folosirea gutierelor in care se pun substantele de albire la domiciliu.

Trebuie sa evitam anumite alimente pentru a ne pastra dantura alba?

Dr Claudiu Lupascu: Pe langa, cafea, alcool si fumat, exista si anumite alimente care influenteaza culoarea dintilor. Pentru a va pastra dantura curata si sanatoasa puteti apela la remediile naturale, adica consumul de fructe si legume crude, cum sunt merele si morcovii, deoarece acestea indeparteaza resturile alimentare de pe suprafata dintilor si maresc producerea de saliva (agentul de auto-curatare al dintilor).


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare