Frumusete & Ingrijire

#ciocolata #sanatate #studiu #vin rosu #inteligenta

Vrei sa castigi premiul Nobel? Mananca ciocolata!

Ciocolata ne face mai destepti! Cel putin aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii care au analizat legatura dintre tarile consumatoare de ciocolata si castigarea premiului Nobel.

O echipa de cercetatori de la Universitatea Columbia din New York a analizat nivelul consumului de ciocolata pe natiuni si a descoperit ca tarile in care se consuma multa ciocolata ofera si cei mai multi laureati ai premiului Nobel.

Studiul, publicat si in revista "New England Journal of Medicine", arata ca Elvetia este pe primul loc in topul tarilor cu cei mai multi laureati ai prestigiosului premiu, urmata de Suedia si Danemarca. Pe locurile 4 si 5 in top se situeaza Norvegia si Marea Britanie.

Omul de stiinta Franz Messerli, conducatorul studiului, a spus ca ideea i-a venit intr-o camera de hotel, intr-o pauza dintre seminarii. Graficul realizat de cercetator a dezvaluit rezultate uimitoare: tarile aflate pe primele pozitii in topul consumatorilor de ciocolata au inregistrat si cei mai multi laureati ai premiului Nobel.


Beneficiile consumului de ciocolata

Consumul de ciocolata imbunatateste abilitatea de gandire si functiile cognitive. Aceste beneficii sunt datorate cantitatilor mari de antioxidanti pe care ciocolata ii contine. Flavonoidele, substante antioxidante puternice, care se gasesc in cacao, ceai verde sau vin rosu, reduc riscul de dementa, prin stimularea circulatiei sangelui catre creier.

Cercetatorii recomanda insa consumul de ciocolata neagra, care este mult mai bogata in antioxidanti decat cea cu lapte si are un continut scazut de zahar. In plus, ciocolata neagra are numeroase beneficii si asupra inimii si ajuta la eliminarea kilogramelor in plus. De asemenea, reduce tensiunea arteriala si colesterolul si are un gust placut.

Totodata, ciocolata neagra stimuleaza productia de endorfine, care ofera senzatia de placere si contine si serotonina, care actioneza ca un antidepresiv.

Este astfel indicat consumul sortimentelor de ciocolata cu un continut ridicat de cacao, de peste 70%, si evitarea sortimentelor dulci, cu lapte si diverse umpluturi, care contin cantitati mari de zahar si foarte putine substante nutritive.

Sursa foto: Guardian.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare