Frumusete & Ingrijire

#scapa de celulita #celulita

Vreau sa scap de celulita!

Cercetatorii estimeaza ca intre 80% si 90% dintre femei se confrunta cu celulita. Desi exista o multime de creme, lotiuni si tratamente ce promit eliminarea si impiedicarea aparitiei acesteia, studiile au aratat ca cele mai multe nu-si dovedesc eficienta. Afla de la expertii SKiN MedSpa in remodelare corporala ce este celulita, daca trebuie sa te obisnuiesti cu ea pentru totdeauna si care este solutia definitiva pentru a scapa complet si definitiv de ea.

 

Celulita, sau pielea cu aspect de coaja de portocala, aduce sume uriase de bani industriei de frumusete. O multime de produse si proceduri miraculoase promit eliminarea grasimii cu aspect de coaja de portocale de pe coapse, fese, brate si burta, insa nu s-a descoperit inca "asasinul" celulitei, care sa o elimine rapid, cu o singura lovitura de glont.

In general, societatea actuala are fobie fata de grasime, chiar daca se promoveaza intens #bodypositivy, iar acest lucru poate provoca anxietate. In cazul celulitei, aceasta nu afecteaza doar persoanele mai plinute. Celulita poate afecta chiar si femeile slabe, precum si adolescentele. Insa, in ciuda sumelor mari de bani si a timpul dedicat pentru gasirea unei modalitati de a scapa de aceasta problema - de la tratamente cu laser, la creme cu cofeina - celulita inca da batai mari de cap tuturor.

Asadar, exista vreo sansa, in afara de schimbarea standardelor de frumusete ale societatii moderne, ca acest dusman al increderii in sine, celulita, sa fie infrant? SKiN MedSpa are raspunsurile pentru tine!

Ce este, mai exact, celulita?

Celulita este o afectiune care se manifesta in cazul a 90% dintre femei si 10% dintre barbati, mai ales in tarile industriale. Celulita este cauzata de schimbari in structura celulelor adipoase si a tesutului conjunctiv. Cand celulele adipoase de sub piele se maresc, ele imping in tesutul conjunctiv, iar suprafata pielii arata ca si cum ar avea mici umflaturi si gropite. Din aceasta cauza, aspectul celulitei este comparat cu coaja de portocala.

In cazul femeilor, intre varsta de 25 si 35 de ani apar primele semne de celulita. Pe masura ce se apropie menopauza, estrogenul incepe sa scada. Acest un hormon sexual feminin are impact direct asupra vaselor de sange. Cand estrogenul incepe sa scada, se pierd receptorii din vasele de sange, iar circulatia are de suferit. O circulatie deficitara inseamna mai putin oxigen si nutrienti adusi in celule in zona afectata, si ca urmare, se observa o scadere a productiei de colagen. In acel moment, celulele grase incep sa devina mai mari si sa formeze denivelarile vizibile la nivelul pielii, care reprezinta de fapt celulita.

Femeile au tendinta de a dezvolta mai multa celulita in jurul genunchilor si a feselor, deoarece au trei straturi de grasime in aceste zone, in loc de unul singur. Acelasi lucru se poate spune si despre abdomen si zona tricepsilor (zona problematica a aripioarelor din zona bratelor).

Se pare ca dezvoltarea celulitei este determinata de o combinatie de factori, printre care hormonii, varsta, fondul genetic si stilul de viata. Spunem “se pare”  deoarece cauza nu a fost stabilita cu certitudine de cercetatori.

Tot acestia au stabilit insa faptul ca infama celulita nu are un scop evolutiv. Mai degraba este o consecinta a faptului ca traim intr-o societate industriala in care oamenii sunt tot mai sedentari si mai comozi, lucrand toata ziua intr-un birou, asezati pe scaun. Nu se mai consuma direct din gradina, ci se cumpara mancare procesata de la de la cel mai apropiat supermarket sau fast food.

Cea mai mare parte a articolelor despre celulita din literatura stiintifica a aparut pe la sfarsitul anilor '70. Pana atunci, desi femeile nu-si expuneau picioarele la fel de mult ca in prezent, in toate pozele vechi femeile aveau picioare perfecte, iar in anii '40 - '50 nu existau aplicatii de retusare a imaginilor. Pe de alta parte, in timpul si dupa ce de-al doilea razboi mondial, nimeni nu beneficia de mancare suficienta sau diversificata, de transport sau de confortul de care ne bucuram in zilele noastre.

De ce au femeile mai multa celulita decat barbatii?

Colagenul, principala proteina a tesutului conjunctiv, are o structura diferita la femei fata de barbati. Mai exact, la barbati, colagenul are o structura reticulata, rezultata mai mult din unirea unor striatii transversale. Aceasta structura este mult mai puternica si sustine mai bine grasimea.

Un alt motiv pentru care femeile au mai multa celulita are legatura cu doua tipuri de receptori adrenergici - alfa si beta. Cand sunt stimulati, receptorii alfa determina celulele adipoase sa produca grasime, declanseaza comprimarea vaselor sangvine si elibereaza zaharul in sange. Atunci cand receptorii beta sunt stimulati, acestia descompun grasimea, cresc ritmul cardiac si relaxeaza vasele de sange. Gandeste-te la faptul ca, de exemplu, la nivelul coapselor, un singur receptor beta lupta impotriva a noua receptori alfa. La barbati, raportul dintre receptorii alfa si beta este de unu la unu.

De asemenea, si estrogenul (hormonul feminin) produce grasime, in timp ce testosteronul (hormonul masculin) descompune grasimea. Deci, cu alte cuvinte, corpul unei femei este practic conceput genetic pentru a fi un loc prolific care sa se dezvolte celulita.

De aceea, nu este ceva neobisnuit ca si tinerele adolescente sa aiba celulita. Cum se explica acest lucru? Prea mult estrogen face ca celulele adipoase sa se mareasca, prin urmare, unele fete tinere supraponderale pot suferi de o afectiune hormonala, care se refera la un nivel crescut de estrogen, ceea ce inseamna ca propriul lor corp produce prea mult estrogen si/sau consuma constant alimente care imita estrogenul, cum ar fi soia sau produse care contin BPA.

De ce au unele femei mai multa celulita decat altele?

In tarile in curs de dezvoltare, majoritatea femeilor mananca alimente organice si fac miscare constant. Chiar si simplul fapt de a lua apa sau de a spala hainele, in tarile slab dezvoltate inseamna un efort fizic considerabil pentru o femeie. La polul opus sunt tarile dezvoltate, in care chiar si efortul este redus la minim, iar nivelul de activitate fizica a scazut si el considerabil.

De asemenea, cercetatorii au descoperit ca lenjeria intima cu elastic pe fese nu este indicata in cazul celulitei, deoarece poate opri circulatia din zona feselor, actionand ca un garou. Purtarea lenjeriei modelatoare nu este nici ea indicata, deoarece blocheaza drenajul limfatic, adica eliberarea toxinelor din corp.  Este ca si cum ai da drumul unui furtun pentru ca mai apoi sa-l astupi. Asadar, indiferent de ce iti recomanda influencerii precum Kim Kardashian (care sufera de celulita) sau sute de alte modele de pe Instagram, stai departe de lenjeria modelatoare sau poart-o cat mai rar cu putinta.

Ce influenteaza aparitia celulitei?

In mod sigur, regimul alimentar este un factor esential atunci cand vorbim despre eliminarea celulitei. O masa bogata in calorii urmata de cateva ore de munca la birou nu este niciodata un combo indicat. Gandeste-te la acei receptori alfa, producatori de grasime, care de abia asteapta sa isi faca treaba!

Chiar daca auzi peste tot sa stai departe de grasimi sau de zahar, este nevoie de mult mai mult. Este necesar un echilibru hormonal obtinut doar printr-un stil de viata sanatos, adica o alimentatie echilibrata si activitate fizica constanta.

In mod sigur exista o componenta genetica sau o predispozitie la celulita. Dar si daca ai o astfel de predispozitie, asta nu inseamna ca un stil de viata sanatos nu te poate ajuta. Daca ai o alimentatie echilibrata, faci sport si ai grija ce lenjerie intima porti, ai sanse mari sa reduci considerabil aspectul celulitei si chiar sa o elimini de tot prin tratamente adecvate, realizate cu regularitate.

Ce tratamente anticelulitice functioneaza cu adevarat?

Poti incerca creme anticelulitice pentru acasa, dar acestea nu trateaza celulita, ci doar imbunatatesc aspectul pielii stimuland circulatia. Ce functioneaza sunt tratamentele de remodelare corporala, realizate intr-o clinica de specialitate, cu dispozitive de ultima generatie, care au rezultate dovedite clinic. Poate si mai important este alegerea unui tratament care sa se potriveasca cu tipul de celulita de care suferi, cu caracteristicile tale individuale, dar si cu obiectivele tale!

Radiofrecventa medicala cu Venus Legacy™ este unul din cele mai performante si eficiente tratamente pentru celulita si piele lasata, care functioneaza foarte bine si in cazul persoanelor cu varsta mai mare de 45-50 de ani. Prin combinatia dintre radiofrecventa multipolara, campul electromagnetic si un tip special de vacuum incorporat in aplicator, aceasta procedura ajuta la cresterea fermitatii pielii, la reducerea grasimii in zona de tratament, reducand considerabil celulita si chiar si circumferinta taliei. Rezultatele finale vor fi vizibile dupa aproximativ 12 sedinte, iar primele rezultate sunt vizibile dupa aproximativ 6 sedinte.

LPG este un concentrat de tehnologie 100% naturala, cea mai noua tehnica de endermologie® cu rezultate vizibile dupa numai 3 sedinte de tratament. Tehnica LPG a fost dezvoltata pentru a profita la maxim de potentialul natural al pielii. Astfel, intr-un mod complet non invaziv, placut si sigur, LPG Cellu M6 Alliance elimina celulita, reda fermitatea pielii, elimina grasimea in exces, subtiaza talia, soldurile, bratele, coapsele, gambele si genunchii, elimina senzatia de picioare grele, obosite si activeaza circulatia sangvina si limfatica. Rezultatele sunt cumulative si continua sa se imbunatateasca dupa fiecare sedinta de tratament, dar studiile efectuate au descoperit ca aspectul celulitei se reduce cu aproximativ 67% in urma tratamentului efectuat cu LPG.

Dispozitivul de ultima generatie BTL X-Wave realizeaza un tip de terapie cu unde de soc dovedita clinic ca tratament pentru celulita, care reda si conturul corporal. Aceasta procedura sigura, aprobata de FDA, vizeaza straturile de grasime de sub piele, netezeste celulita, reda fermitatea pielii lasate si reduce aspectul vergeturilor. Daca vrei sa stii cum sa scapi de celulita, BTL X-Wave este raspunsul. Rezultatele se pot vedea dupa doar 4 sedinte, adica dupa doar 2 saptamani de tratament!

Principiul de functionare al mezoterapiei injectabile pentru celulita este simplu: se introduc prin injectare produse active direct sub piele. Doar dupa o examinare atenta medicul pregateste amestecul personalizat in functie de gradul de celulita care trebuie tratat. Cel mai adesea este o combinatie de vitamine, minerale si cofeina. Aceasta procedura minim invaziva este nedureroasa, dar la SKiN MedSpa aplicam pentru un confort sporit un anestezic local, pentru a elimina orice urma de disconfort. Pentru efecte spectaculoase si de durata specialistii clinicii SKiN MedSpa Bucuresti recomanda sa o asociezi cu alte metode, cum ar fi drenajul limfatic.

BodySculptor ExCell+ este un dispozitiv de ultima generatie, cu dublu efect: slabire si wellbeing. Tehnologia utilizata asociaza eficacitatea BioStimularii cu avantajele drenajului limfatic prin presoterapie. Tehnologia permite slabirea rapida in centimetri, combate eficient celulita si ajuta si la ameliorarea simptomelor de oboseala, mai ales la nivelul picioarelor. In cazul persoanelor cu multe kilograme in plus, acest tratament este mult mai indicat pentru rezultate vizibile pe termen lung.

Nu stii ce ti se potriveste? La SKiN MedSpa beneficiezi de o evaluare gratuita,  de un plan de tratament personalizat, dar si de cele mai bune oferte de pret, potrivite nevoilor si bugetului tau. Echipa noastra este gata sa te ajute sa obtii aspectul dorit. Ne dorim sa te simti din ce in ce mai bine in pielea ta si  de aceea investim constant in cele mai avansate tehnologii, asociate cu terapii estetice specifice, oferind programe eficiente, care dau rezultate vizibile cu minim de efort si timp implicat.

Suna-ne la 0729 740 704 sau scrie-ne pe adresa contact@skinmedspa.ro si uita de celulita!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului