Frumusete & Ingrijire

#ulei de argan piele #beneficii ulei de argan #ulei de argan #argan

Uleiul de argan – o minune a naturii ce ofera beneficii extraordinare pentru piele! Tinerete fara batranete!

Din multitudinea de tratamente si ingrediente naturale pentru un ritual sanatos al frumusetii, uleiul de argan ocupa un loc fruntas fiind considerat un ingredient ce face minuni in contact cu pielea. Astfel, uleiul de argan a devenit rapid ingredientul esential ce nu lipseste din foarte multe cosmetice naturale pe baza de ingrediente bio si minerale.

Originar din Maroc, arborele de argan ne ofera minunatele sale fructe din semintele carora se obtine pretiosul ulei de argan bio, in compozitia caruia nu regasim niciun ingredient sintetic, ci doar elemente naturale, cele mai nutritive pentru piele.

Hidratare intensa de durata si efect anti-age

Bogat in acizi grasi nesaturati si vitamina E, uleiul de argan hidrateaza pielea in profunzime, oferindu-i un aspect radiant, calmand aproape orice tip de afectiune de suprafata (iritatii, arsuri solare, acnee sau puncte rosii).

De asemenea, in structura uleiului de argan regasim antioxidanti de origine naturala, ce incetinesc vizibil procesul de imbatranire a pielii, ajutand-o sa-si pastreze fermitatea si luminozitatea in fata ridurilor amenintatoare.

Uleiul de argan - un ritual de ingrijire pentru intregul corp

Pretiosul ulei de argan bio este un aliat al frumusetii si sanatatii pielii, parului, dar si unghiilor. Practic, intregul corp se poate bucura de beneficiile uleiului de argan, pe care le regasim mai jos, detaliate.

Uleiul de argan sustine ingrijirea tenului in 3 pasi simpli: curatire, exfoliere, hidratare

Desi am fi tentati sa credem ca un ulei nu poate decat sa hidrateze pielea, uleiul de argan raspunde eficient celor 3 pasi de ingrijire zilnica a oricarui tip de ten:

  • curatire - aplicat usor cu ajutorul unei dischete, acesta va inlatura cu blandete machiajul de peste zi.
  • exfoliere - in amestec cu o lingurita de miere naturala, putina zeama de lamaie si o lingurita de malai sau tarate de grau, veti obtine o masca eficienta si hranitoare care va inlatura orice urma de impuritati ramase pe ten, dupa o zi incarcata.

Lamaia este benefica prin aciditatea ei si prin aportul de vitamina C.

  • hidratare - aplicati seara inainte de culcare cateva picaturi de ulei de argan bio si masati constant timp de 10-15 minute, stimuland circulatia sangelui la nivelul fetei, pentru o mai buna absorbtie a elementelor nutritive din uleiul de argan.

Uleiul de argan pentru un par sanatos si stralucitor in mod natural

Uleiul de argan se aplica pe parul uscat, inainte de spalare; se lasa sa actioneze in medie 2-3 ore, acoperit cu un prosop umezit din cand in cand in apa calda, pentru a sustine patrunderea elementelor nutritive din uleiul de argan in structura firului de par.

Ca si masca de hidratare si prevenire a degradarii sau caderii firelor de par, uleiul de argan este de asemenea elementul esential, in amestec cu 2 lingurite de ulei de ricin, un galbenus de ou si zeama de lamaie. La fel ca si tenul, suprafata scalpului are nevoie de aciditate.

Unghiile devin mai rezistente in timp datorita ingredientelor absorbite din uleiul de argan

Pentru a le creste rezistenta si a preveni exfolierea, uleiul de argan se aplica ori de cate ori este posibil pe unghii si se maseaza timp de cateva minute, atat unghia cat si zona cuticulei, obtinand ulterior un efect de ingrijire si stralucire naturala a unghiei. Uleiul de argan va hidrata in profunzime si va da un aspect ingrijit cuticulelor, fara sa mai fie nevoie de indepartarea acestora in mod repetat.

Pielea ta va radia de sanatate si hidratare!

Tenul, unghiile si parul sunt acele parti ale corpului carora le acordam cea mai mare atentie si ingrijire. Sa nu uitam insa ca intregul nostru corp are nevoie de de atentie si ingrijire constanta pentru o piele sanatoasa, protejata si un efect natural anti-age, atat de apreciat in vremurile noastre.

Uleiul de argan se poate folosi astfel si pentru:

  • relaxarea si hidratarea optima in cadrul sedintelor de masaj
  • calmarea pielii dupa epilare sau arsuri solare minore
  • agent hidratant in timpul baii, strecurand cateva picaturi de ulei de argan atunci cand ne pregatim de o baie relaxanta

Uleiul de argan bio, 50 ml - ArganMaroc pe care il regasiti pe naturopat.ro este un produs 100% natural, nerafinat si fara componente chimice in compozitia sa, punandu-va la dispozitie toate beneficiile produsului in stare naturala, cu efecte vizibile inca de la primele aplicari.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare