Frumusete & Ingrijire

#ulei de cocos #trucuri de infrumusetare #cocos #produse naturiste

Trucuri de infrumusetare naturiste: cum poti folosi uleiul de cocos?

Uleiul de cocos este un ingredient 100% natural, folosit in saloanele de infrumusetare pentru proprietatile sale deosebite. Acest ulei poate fi folosit ca atare, pentru tratarea tenului si parului, sau ca ingredient in diferite creme, sampoane sau alte produse cosmetice. Iata cum il poti folosi si tu, daca vrei sa arati impecabil si sa renunti la cosmeticele care contin ingrediente chimice.

Folosirea uleiului de cocos pentru tratarea tenului si parului este un secret folosit inclusiv de unele vedete, printre care Emma Stone. Este normal sa fie asa, pentru ca acest ingredient are proprietati deosebite de hidratare si regenerare.

Iata mai jos cateva dintre cele mai simple si eficiente trucuri de infrumusetare pe baza de ulei de cocos presat la rece:

1. Indepartarea machiajului

Uleiul de cocos poate indeparta rapid si delicat chiar si machiajul foarte rezistent la apa. Nicio urma de fard sau de mascara nu va mai ramane pe chipul tau! Poti aplica uleiul cu ajutorul unei dischete demachiante sau direct pe fata, asa cum aplici un gel de curatare.

2. Improspatarea respiratiei

Acest ulei natural are proprietati antibacteriene si antifungice, de aceea il poti folosi si ca sa obtii o respiratie placuta, proaspata. Trebuie doar sa faci gargara cu o lingura de ulei de cocos, timp de aproximativ 20 de minute. Eliminand bacteriile daunatoare din gura, uleiul de cocos te va ajuta sa ai si gingii mai sanatoase si dinti mai albi, mai frumosi.

3. Hidratarea pielii

Uleiul de cocos este bogat in acizi grasi, prin urmare poate fi folosit pentru hidratarea tenului si pielii de pe corp. Marele sau avantaj este ca se absoarbe rapid in piele si nu lasa urme grase pe haine. Daca il vei folosi in loc de crema de fata, uleiul poate fi o excelenta baza de machiaj, pentru ca va oferi tenului tau o stralucire deosebita. Dupa ce aplici si putin fond de ten, vei arata cu siguranta impecabil.

4. Hidratarea buzelor

Pentru ca este un produs excelent pentru hidratare, uleiul de cocos poate fi folosit si ca balsam de buze. Este un remediu perfect daca ai buzele crapate! Pune putin ulei intr-o cutiuta si foloseste-l ori de cate ori simti nevoia. La fel de simplu este sa folosesti uleiul in loc de luciu de buze. Trebuie doar sa-l amesteci cu o bucatica dintr-un ruj mai vechi, pentru a-i da un pic de culoare.

5. Exfolierea corpului

Poti obtine un exfoliant natural pentru corp, daca amesteci o cescuta de ulei de cocos cu cateva linguri de sare sau de zahar. Dupa ce pielea este masata si exfoliata cu ajutorul granulelor din amestec, va ramane si perfect hidratata, datorita uleiului de cocos. Practic, prin acest truc vei obtine un produs cosmetic 2 in 1: scrub si crema hidratanta.

6. Ingrijirea parului

Daca vrei sa ai un par superb, hidratat si fara matreata, poti folosi un tratament pentru scalp, 100% natural si eficient. Maseaza putin ulei de cocos la radacini si lasa-l sa actioneze peste noapte. Te va scapa de matreata si va stimula si cresterea parului.

Poti folosi uleiul si ca tratament de hidratare, inainte sa te speli pe cap. Aplica uleiul pe par si asteapta cel putin o ora, apoi spala-te cu samponul tau obisnuit. O alta solutie este sa-l folosesti pe post de balsam, dupa ce te-ai spalat, aplicand o cantitate mica de ulei pe parul ud, spre varfuri.

Prin urmare, este foarte simplu sa folosesti uleiul de cocos pentru a obtine tratamente cosmetice naturale, ieftine si eficiente chiar la tine acasa. In functie de nevoile tale, vei gasi cu siguranta o intrebuintare utila pentru acest ingredient deosebit.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului