Frumusete & Ingrijire

#celulita #ulei esential #frumusete

Trateaza celulita cu uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale nu au doar rolul de a oferi miresme frumoase, ademenitoare si de a ne face mai fericiti sau mai bine dispusi. Printre efectele exceptionale pe care uleiurile esentiale le au asupra corpurilor noastre se numara acela de stimulare a arderii grasimilor si cel de indepartare a celulitei.


Uleiurile esentiale sunt utilizate in medicina alternativa de mii de ani, iar rezultatele acestora continua sa uimeasca si in prezent,  mai ales in momentele in care tehnologia de varf nu reuseste sa faca fata.


Uleiurile esentiale sunt utilizate in tratarea celulitei datorita puterii lor de actiune. Ele au rolul de a tonifia, de a regenera tesuturile moarte si de a indeparta grasimile.


Iata care sunt uleiurile esentiale minune pentru indepartarea celulitei:


Ulei esential de ienupar


Uleiul esential de ienupar este un medicament exceptional impotriva celulitei. Este foarte adevarat ca are un miros foarte puternic si usor intepator, dar este minunat ceea ce poate face impotriva pielii cu aspect de coaja de portocala .
O sticluta cu ulei esential iti va ajunge pentru cel putin 20 de sedinte de masaj si impachetari impotriva celulitei.


Uleiul esential de ienupar mai este recomandat in urmatoarele cazuri: probleme digestive si respiratorii, acnee, eczeme cronice si anorexie.


Ulei esential de rozmarin


Uleiul de rozmarin actioneaza cu putere asupra sistemului circulator, inlaturand durerile musculare si celulita. Aspectul neplacut de celulita este ameliorat vizibil in urma impachetarilor si a masajului cu ulei esential de rozmarin.
Uleiul esential de rozmarin se mai utilizeaza si pentru cresterea puterii de concentrare, artrita si reumatism.


Ulei esential de lavanda


Mirosul  se lavanda te ajuta sa iti inchipui ca esti pe un camp cu flori, sa te relaxezi, sa zambesti si sa scapi de celulita. Acesta poate fi utilizat pentru masaj, impachetari dar si pentru o baie relaxanta care sa iti alunge toate grijile si sa te ajute sa dormi mai bine.


Uleiul de lavanda mai poate fi utilizat in caz de gripa, bronsita, laringita, stari depresive si migrene.


Cum utilizezi uleiul esential in combaterea celulitei


O data pe saptamana, atunci cand faci dus, ia cu tine unul dintre aceste uleiuri in baie. La cateva minute dupa ce ai intrat in apa, maseaza-ti  foarte bine picioarele si fesele cu o lufa pe care ai pus putin gel de dus si doua picaturi de ulei esential. Pentru ca efectele sa fie si mai puternice, poti utiliza, in locul lufei, zat de cafea . Extractul de cafea este utilizat in aproximativ toate cremele anticelulitice, tocmai pentru ca are ingrediente active care indeparteaza celulita.


Dupa fiecare baie, prepara un ulei de masaj dintr-un amestec de ulei de masline si cateva picaturi de ulei esential. Cu acest ulei maseaza cu putere, timp de cateva minute, zonele afectate de celulita si apoi impacheteaza cu un celofan alimentar fiecare picior in parte.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului