Frumusete & Ingrijire

#spa #tratament spa #scrub #tratament par #masaj facial

Tratamente spa de vara la tine acasa

In sezonul cald, ingrijirea corporala este foarte importanta. Daca nu ai timp si bani pentru saloanele profesioniste de infrumusetare, prepara acasa tratamente speciale pentru corpul tau si petrece cateva momente de relaxare.

 

Tratament pentru par


In sezonul cald, trebuie sa gasesti cele mai bune solutii pentru frumusetea ta si in special a parului, care este foarte expus la razele ultraviolete. Cu putina pregatire, poti realiza o masca foarte hidratanta si in acelasi timp poti petrece cateva momente de relaxare.

Astfel, pentru hranirea parului, unge parul cu ulei natural. Cel mai recomandat este uleiul de jojoba, care este asemanator cu uleiul produs de scalp. Poti folosi insa si ulei de masline. Periaza apoi bine parul pentru a distribui uleiul pe toata suprafata parului. Leaga apoi parul intr-o coada bine stransa. Poti lasa uleiul sa actioneze toata ziua.

Seara spala parul cu un sampon delicat si aplica o masca hidratanta.


Bile parfumate cu ceai


Cand faci baie, relaxeaza-te cu o infuzie de parfumuri care sa iti incante toate simturile. Intr-un dispozitiv special pentru ceai adauga frunze si flori uscate din amestecurile tale preferate de ceai. Umple cada si lasa apoi ceaiul sa infuzeze. Poti folosi si sare de mare, flori uscate si ulei parfumat.

In acest fel te vei bucura de o baie relaxanta, incojjurat de arome speciale, care te vor revigora pentru intreaga zi.


Parfumuri esentiale pentru improspatarea casei


Pe langa improspatarea casei, parfumurile esentiale preparate din ingrediente naturale iti vor stimula starea de spirit. Aceste parfumuri pot fi pulverizate pe hainele tale, in casa si chiar pe par si piele.

Pentru a prepara un parfum esential foloseste cateva picaturi de eucalipt, muscata si menta, pentru o dispozitie plina de energie. Pentru relaxare, prepara un parfum din bergamota, boswelia si lavanda.


Scrub din portocale si iasomie


Pentru a indeparta celulele moarte de piele si pentru a pregati pielea pentru plaja, poti prepara acasa o crema exfolianta din sare de mare, ulei esential de portocala, ulei esential de iasomie, apa sarata si nisip.

Aceasta crema exfolianta poate fi folosita pentru maini, brate si picioare. Dupa ce aplici crema si masezi bine, spala bine corpul si aplica o crema hidratanta.


Solutie hidratanta pentru piele


Dupa o zi petrecuta la plaja, calmeaza pielea cu o solutie hidratanta. Combina o cana de zahar pudra cu 10 picaturi de ulei esential de lavanda. Amesteca bine ingredientele si lasa la macerat timp de o zi inainte de a folosi. Aplica apoi pe piele si lasa sa actioneze cateva minute. clateste apoi cu apa calduta.


Manichiura naturala


Uita de vizitele la salonul de infrumusetare si intareste unghiile cu un tratament natural preparat acasa. Acest tratament te ajuta si sa eliberezi stresul. Cu ingrediente precum lapte, ulei de migdale, masline sau avocado, vei obtine maini matasoase si unghii puternice, in mai putin de 20 de minute.


Masaj facial

 

Nu ai timp sa mergi la un salon de infrumusetare? Prepara acasa un tratament personalizat. Ai nevoie doar de cateva ingrediente pentru a te simti bine. Pentru un ten stralucitor prepara o solutie din ulei de avocado, ulei de trandafir, ulei de lavanda, ulei de jojoba, ulei de rozmarin sau ulei de macese.

Aplica pe fata si cu miscri delicate maseaza usor. Lasa apoi sa actioneze cateva minute. Dupa care stergi usor cu un servetel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare