Frumusete & Ingrijire

#abdomen #tratament vergeturi #cum scapi de vergeturi # cauze vergeturi #vergeturi #coapse #tratamente vergeturi #estompare vergeturi

Tratamente pentru vergeturi: cum estompezi urmele inestetice de pe coapse si abdomen

Aproximativ 90% dintre femei se confrunta mai devreme sau mai tarziu cu vergeturi, ceea ce inseamna ca prietenele tale le pot avea, vedetele de la Hollywood le pot avea si, de ce sa nu recunosti, poate ca le ai si tu. Vergeturile sunt o problema estetica pe cat de comuna, pe atat de greu de tratat, dar trebuie sa stii ca greu nu inseamna imposibil. Afla ce sunt vergeturile si ce tratamente naturiste si cosmetice poti incerca pentru a le estompa.

De ce apar vergeturile

Vergeturile apar atat la femei, cat si la barbati, insa in cazul reprezentantelor sexului frumos ele sunt mai vizibile si apar in zone cheie ale corpului, cum ar fi coapsele, soldurile si posteriorul. In cazul femeilor insarcinate, vergeturile apar in special pe abdomen.

Principalele cauze care duc la aparitia vergeturilor sunt:

  • ingrasarea brusca
  • cresterea in inaltime (este valabil pentru adolescenti)
  • sarcina
  • anumite afectiuni (Sinromul Marfan sau boala Cushing)

Odata cu intinderea brusca a pielii, tesuturile subcutanate, mai exact fibrele de colagen, se rup. Asa apar "firicelele" rosii, adica vergeturile. Cu timpul, pe masura ce se invechesc, vergeturile devin aproape albe.

Tratamente naturiste pentru estomparea vergeturilor

Desi in comert exista o gama foarte variata de creme, lotiuni si seruri care promit sa-ti stearga vergeturile de pe corp, trebuie sa stii ca adevarul este altul. Odata aparute, vergeturile nu mai dispar niciodata. In cel mai bun caz, aspectul lor poate fi estompat, insa pentru aceasta mai indicate sunt tratamentele naturiste, decat cremele din magazine. Iata ce reteta iti propunem pentru a atenua vergeturile:

  • 1/2 ceasca ulei de masline (ulei de argan, ulei de migdale, ulei de avocado sau orice alt ulei vegetal)
  • 1/4 ceasca gel aloe vera
  • 6 capsule vitamina E uleioasa
  • 4 capsule vitamina A uleioasa

Amesteca bine ingredientele pana cand se omogenizeaza si aplica emulsia pe vergeturi, prin masaj local, cel putin o data pe zi, timp de o luna.

Tratamente cosmetice pentru estomparea vergeturilor

Nici macar tratamentele cosmetice din centrele de remodelare corporala nu pot face minuni in privinta vergeturilor, insa exista cateva terapii care pot atenua aspectul liniilor fine.

Este vorba despre tratamentul chirurgical cu laser, peelingul chimic, microdermoabraziunea, tratamentul cu rollere si abdominoplastia, printre altele.

Poti preveni vergeturile prin hidratarea intensiva a pielii cu creme bogate in uleiuri si vitamine.

Sursa foto: onnemavaitpasditque.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare