Frumusete & Ingrijire

#sanatate #ulei de argan #tratamente ulei de argan #beneficii ulei de argan

Tratamente cu ulei de argan

Uleiul de argan este un ulei extras din fructele arborelui de argan. Contine cantitati mari de acizi grasi omega 3 si omega 6. Este bogat si in vitamina E si antioxidanti. Uleiul de argan este un produs puternic, fiind foarte eficient impotriva procesului de imbatranire. Este intens utilizat in industria cosmetica, in tratamente pentru piele, par si unghii.

Uleiul de argan este cunsocut si sub numele de aurul verde de Maroc. Arborele de argan creste in foarte putine locuri, iar uleiul este unul dintre cele mai rare din lume. Astfel, uleiul de argan este mult mai scump decat alte uleiuri naturale.

Beneficiile uleiului de argan

Uleiul de argan protejeaza pielea de agresiunile externe, hraneste si regenereaza pielea in adancime, pentru o mai buna elasticitate. Combate imbatranirea, lasa tenul luminos si bine hidratat, datorita proprietatilor sale antirid.

Se absoarbe rapid si nu lasa urme grase pe piele. Revitalizeaza tenul obosit si trateaza iritatiile. Este indicat pentru tratamentul acneei, a cicatricilor de arsuri si in prevenirea vergeturilor in timpul sarcinii.

Uleiul de argan este indicat si pentru tratarea parului. Hraneste, protejeaza si revitalizeaza parul deteriorat. Ofera stralucire si imbunatateste elasticitatea. Uleiul de argan este indicat si pentru tratarea unghiilor.

Ce trebuie sa stii cand cumperi si folosesti ulei de argan

Pentru uz extern, uleiul de argan se foloseste in cantitati mici, care se aplica pe fata, gat, decolteu si corp cu miscari usoare de masaj. Uleiul de argan trebuie masat bine, pana la absorbtia completa in piele. Pentru ingrijirea parului, se aplica o cantitate mica in palme si se maseaza pe tot parul, cu 30 de minute inainte de spalare.

Cand cumperi ulei de argan ai grija sa alegi sortimente speciale pentru tratamente cosmetice. Pe piata se gasesc si sortimente pentru gatit. De asemenea, alege produse care sunt ambalate in sticle inchise la culoare. Evita produsele care sunt amblate in sticle de plastic.

Tratamente cu ulei de argan

Pentru fata. Pentru fata, uleiul de argan poate fi folosit in timpul noptii, ca un tratament puternic hidratant. Il poti folosi si dimineata, ca baza pentru machiaj. Pentru prima oara insa este indicat sa folosesti uleiul de argan seara, pentru a vedea cum reactioneaza pielea la acest ingredient.

Atunci cand folosesti ulei de argan pur 100% este indicat sa aplici doar cateva picaturi pe toata fata. Uleiul penetreaza usor si nu lasa urme. Seara, dupa ce cureti bine fata este indicat sa masezi usor fata cu ulei de argan. Acest ulei poate fi folosit si pentru buzele crapate.

Pentru unghii. Pentru a intari unghiile moi si casante, amesteca parti egale de ulei de argan si suc de lamaie. Inmoaie unghiile in acest amestec timp de 10 minute. In acest fel se vor inmuia cuticulele, unghiile se vor intari si vei preveni ruperea lor. De asemenea, unghiile vor capata o stralucire sanatoasa.

Pentru par. Uleiul de argan ofera parului stralucire, trateaza scalpul si favorizeaza cresterea parului. Este ideal pentru varfurile despicate. Pentru un tratament intens, maseaza parul si scalpul cu ulei de argan si apoi acopera capul cu un prosop cald. Lasa sa actioneze timp de 30 de minute sau peste noapte.

Pentru corp. Masajul cu ulei de argan relaxeaza musculatura si hidrateaza intens pielea. Protejeaza de factori nocivi din mediu si previne si vergeturile. Se aplica pe corp, dupa baie, si se maseaza pana este absorbit complet.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare